2000ste vrijwilliger bij Time-outvoorziening Het Passion

Fotos prive 009 wb2Hummelo – Maandag 10 november ontving stichting Het Passion de 2000ste diaconale vrijwilliger. Time-outvoorziening Het Passion is er voor de dak- en thuisloze medemensen. Sinds de ontvangst van de eerste gasten en eerste diaconale vrijwilligers in oktober 2006 is er veel gebeurd. In de hele periode mochten we gemiddeld iedere maandagmorgen 5 diaconale vrijwilligers ontvangen die een midweek kwamen helpen door voor de gasten te koken, samen met hen te fietsen, een spelletjes te doen en door aandacht te geven.

In deze periode wordt ook de 1000ste gast verwelkomd. We namen dus ook bijna 1000 keer afscheid. Voor bijna 700 gasten was het een vertrek naar een betere leefplek! Een prachtig en ongekend hoog aantal. Dit vervult ons met grote verwondering en dankbaarheid.  Tegelijkertijd willen we het werk graag continueren’. Nu verder groeien, om een volwaardige partner te zijn in de samenwerking met andere partijen.

Joke en Hanny vertellen wat een diaconale werkvakantie voor hen betekent: “Er zijn voor de mannen. En dat op een ontspannen manier. Dat geeft rust en ruimte en maakt ook dat het nuttig mag zijn voor hen en voor ons”.

Zo voegt de diaconale vrijwilliger iets toe aan het leven van de dakloze medemens. Hierbij is de wederkerigheid groot. De gasten zijn ook van betekenis voor de vrijwilliger. Dat maakt dat wat hier gebeurd nog rijker is dan we al hoopten. We willen werk van Het Passion blijven voortzetten, ook in een veranderende omgeving van zorg en maatschappij. Vrijwilligers, giften en diaconieën blijven nodig.  We hopen en bidden op de goede gevers, particulieren en diaconieën. Voor verdere informatie kan je kijken op onze site www.hetpassion.nl.

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?