Nieuwsbrief 43 Het Passion

Printen

 

Deze nieuwsbrief bevat afbeeldingen. Als je ze niet ziet, kun je de nieuwsbrief online bekijken.

 

top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 43

Oktober 2014

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van stichting Het Passion.

   
     
     
   

1000 gasten en 2000 vrijwilligers!

 

wiezijnwij.4

In 8 jaar tijd is het een komen en gaan geweest van gasten die hun rust zochten bij Time-outvoorziening Het Passion. Dit najaar zal iemand het erf oplopen en de 1000ste gast zijn die we een plek mogen bieden! Duizend mannen waarvan het leven ontwricht is geraakt door wat dan ook. Duizend levens vol van pijn en eenzaamheid. Duizend kansen om op Het Passion iets te laten zien van wat liefde is en een leven zonder oordeel. Een groot deel mocht ook ervaren wat het is om tot rust te komen en om gewaardeerd te worden. In bijna 700 situaties ging het vertrek naar een betere plek dan voorheen. Duizend opnames betekent ook duizend keer afscheid. Duizend keer een handdruk, een klap op de schouder, een traan omdat het goed was, een traan omdat de toekomst onzeker lijkt, een joviaal gebaar: van we zien elkaar niet weer terug.

 

Ook dit najaar mogen we de 2000ste vrijwilliger begroeten. Wat een steun en toeverlaat zijn de vrijwilligers voor de mannen, het team en ons. Wat een werk wordt er verzet. In 8 jaar tijd: 160.000 maaltijden, 50.000 liter koffie. Uren luisteren en spreken. Kilometers fietsen en wandelen. 2000 mensen die zich 200% geven aan de mannen en ervaren wat het is om medemens te zijn. Wat een rijkdom, wat een zegen.

   
   

Help ons financieel de winter door

 

Als diaconale instelling ontvangt Het Passion donaties van particulieren en diaconieën. Elk jaar zijn we daar dankbaar en verwonderd over. Er gebeurt veel in Nederland als het gaat om de zorg om kwetsbare mensen. In deze veranderende wereld, waar onze doelgroep het zwaar heeft, willen we Het Passion als Time-outvoorziening en als diaconale instelling voortzetten. Dat betekent investeren in contacten bij gemeentes en instellingen, nadenken over hoe we in de toekomst mensen willen blijven opvangen en stappen maken om goed voorbereid te zijn. Om deze overgangsperiode goed te laten verlopen hebben we de komende 1,5 jaar extra inkomsten nodig. Daarmee doen we een extra beroep op u allemaal en op uw diaconieën. Helpt u ons mee?

 

doneer nu.214Klik op de doneerbutton of maak een bedrag over op NL 11 TRIO 078 13 22 618. We zijn blij met elk bedrag. Wilt u periodiek storten? Graag! Dat geeft ons meer zekerheid. Het Passion heeft de ANBI status, giften zijn aftrekbaar.

 

Met dankdag wordt er in een aantal kerken gecollecteerd voor Het Passion. Het beeld van de 5 broden en 2 vissen is een sprekend beeld. Geven en ontvangen, ontvangen en geven. Deelt u ook 5 broden en 2 vissen met ons? Wij delen het letterlijk uit aan de gasten.

 

 

images4Het Passion

 

de plek waar je deelt

de plek waar je meer krijgt dan dat je geeft

de plek om thuis te komen

de plek voor naastenliefde

een plek waar diaconaat handen en voeten heeft

   
    Fiftyfifty werkvakantie, maak het verschil!

 

wiezijnwij.6In de afgelopen periode zijn er weer heel wat mensen geweest die voor het eerst Het Passion gevoel mochten ervaren. Wat een heftige indrukken en wat een voldaan gevoel hielden de vrijwilligers daar van over. Daarnaast komen en gaan de “oude” bekenden. Ook bij hen blijven we het enthousiasme proeven en zien we welke impact de mannen hebben op hun leven. En met elkaar zien we ook wat het doet met de mannen. Sommige mannen kunnen het goed benoemen. Ze vinden dat er een sfeer is waar er tijd en aandacht is voor hen. Het mooie is dat dit niet alleen vanuit de vrijwilligers komt, ook de werkers dragen daaraan bij door vanuit die rust en de aandacht te werken.

 

 

Blijft u komen? We hebben u het hele jaar nodig. In wk 46 en 51 is er nog ruimte.  Komt u? Of dit voorjaar?

   
   

Gedachten om te delen

 

Een rijke ervaring in Hummelo!!!


Hoogzomer.

Wat is de Achterhoek dan mooi.
We fietsten, we klusten, we deden spelletjes en we pauzeerden op de deel.
De manier om elkaar te leren kennen en te waarderen.

 

En zo zag onze Hemelse Vader zijn rijke schepping.

 

Met liefde gaf hij ons het leven.wiezijnwij.1
Met liefde zijn we aan elkaar gegeven.
Veel gaven. Eén Gever.
Zijn eigendom. Kunstig geweven.

 

Eén van ons.

 

Jaap Bos

   
           
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line

 

HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo