Nieuwsbrief 44 Oud & Nieuw

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 44

December 2014

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van stichting Het Passion.

   
     
    Kerstkaart 2014 voorkant

Kleine en fijne verhalen ....


Zo klein en zo precies als hij schilderde, verbazingwekkend. Zo trots hij was. Ontroerend. Kom je mee, ik heb er nog veel meer gemaakt. Zo blij. Het zijn de kleine dingen die het doen. Of een van de gasten die na een half jaar terugkomt en laat weten: "Ik heb m'n leven omgegooid en samen met m'n vriendin organiseer ik binnenkort een kerstmarkt, kom je ook? Krijg je gratis oliebollen voor de mannen".  Prachtig. 

 

Zo ook een fiets, niet zomaar een fiets. Een fiets om samen 

foto 1

te fietsen. Als de een het even niet redt. Gekocht, gerepareerd,  opgeknapt en geschonken na een week vrijwilligerswerk, voor de gasten.

 

Laatst kregen we een nieuwbrief uit Roemenië, een gast die vorig jaar bij ons verbleef, vertelt over zijn nieuwe leven als brenger van het goede nieuws. Wilt u hem steunen met gebed en eventueel een gift?

 

En dat ene zinnetje ...bijzonder dat je ook zonder geld een spelletje leuk kan vinden" ....  Het zit in de kleine dingen.

2014 kent veel van dit soort verhalen, mooie, ontroerende, pijnlijke, liefdevolle, frustrererende, hopeloze en genadige verhalen. Van de gasten, van de vrijwilligers en van ons zelf. 

 

In deze dagen proberen we de mannen iets te geven van wat wij normaal vinden, gezelligheid, rust, vertrouwen en liefde. Iets wat veel mannen niet kennen of niet meer herinneren. Daarom zijn deze dagen zo ingewikkeld voor ze. De hunkering naar warmte en geborgenheid is groot. 

 

We wensen iedereen een open en verwachtinsgvol hart toe, deze dagen en de dagen die volgen. 

kerstkaart 2014 achterkant site

 

 

 

 

 

 

Het ga u goed, shalom.

 

 

 

 

 

Astrid, Luuk, Levi, Noah en Linde

 
   

Het Passion. Ook in 2015 een plek om er te mogen zijn

 

Los van alle veranderingen, los van alle bezuinigingen, los van alle kansen en mogelijkheden wil Het Passion in 2015 vooral een plek zijn waar mensen zichzelf kunnen zijn, de ander kunnen vinden en misschien wel de Ander kunnen ontmoeten. Die ambitie blijft staan, omdat we geloven dat een verblijf hier, de ontmoeting met elkaar waarde heeft voor ons allen. De gasten, de medewerkers, de vaste vrijwilligers en de vakantievrijwilligers.

 

Een nieuwe aantal vaste vrijwilligers mogen we per 1 januari begroeten. Uit de regio zijn er een tiental mensen enthousiast geraakt door en voor het werk van Het Passion. Ter ondersteuning van het groepswerk zullen ze een halve dag per week hun tijd en inzet geven. Prachtig hoe mensen zich willen commiteren aan het werk hier. In 2015 willen we er voor zorgen dat Het Passion een plek mag zijn waar mensen zich thuis voelen, waar ze  gezien worden. Op een goed jaar.

 

We zijn nog op zoek naar groepsvrijwilliger zie vacaturetekst bel of mail met Het Passion

 
    Bewondering en verwondering

 

2014, een jaar van voortgang en doorgang. Veel hebben we te danken aan de 255 vakantievrijwilligers die  hier een week zijn geweest en hun tijd hebben gedeeld met de mannen door hen aandacht te geven, door te koken, een spelletje te doen, door er gewoon te zijn. Zo ook onze steun en toeverlaat, de 53 stafvervangers, die elke weekend klaar staan om Het Passion te laten draaien. Zo kunnen wij in het weekend of in de vakantie vrij zijn. Heerlijk is dat, het gewoon over kunnen laten, in alle vertrouwen. Dank. Veel dank.  

 

Na regen komt

Elke week kwamen de vaste vrijwiligers, de pedicure, de kapster, de dames van het 

huishouden, de muziekman, de man van de boodschappen, de boekhouder, de tuinmannen voor bloemen, heggen, bomen en groente. Wat een plezier hebben we met jullie en wat een werk wordt er verzet. Veel dank. En last but not least, dank aan de collega's van Ontmoeting. Mooi hoe we de samenwerking vormgeven. Bewondering bij dit alles voor de inzet en de verscheidenheid van mensen en mogelijkheden. Diaconieen

 

 

 

Verwondering is er ook als we zien dat we dit jaar veel mochten ontvangen van particulieren, via de spaarhuisjes, fondsen en diaconieëen. We ervaren het als zegen, als een regenboog over de Achterhoekse velden. Blijft u ons steunen? Ook voor de laatste loodjes van 2014 en een goede start voor 2015!

Het Passion heeft de ANBI status. Uw donatie kunt u als gift bij de belastingdienst opgeven.

 
    Gedachten om te delen

 

Nieuwsbrief 40 januari 2014 (8)

Een werkvakantie in Hummelo

Een bijzonder voornemen voor 2015 zo

dat je je plannen goedsmoed voorbereid

In gedachten al op de Deel, oprecht verblijd

De vruchtdragende zegen van Onze Vader is jouw kado

Eén van ons

 

Jaap Bos

 
   

Diaconale werkvakanties, iets voor u dit voorjaar?

hp winterKomt u dit voorjaar een week bij ons?

Gegarandeerd onvergetelijk, inspirerend, 

waardevol, verrijkend en verrassend. 

 

In de weken van 19 januari (wk 4)

en in februari  en maart

zijn er nog mensen van harte welkom om

alleen of als groep een week te boeken. 

 

Bel met 0314-382462 of

mail met info@hetpassion.nl 

 

De 2000ste vrijwilliger

2000ste vrijwilliger bij Time-outvoorziening Het Passion

Fotos prive 009 wb2Hummelo – Maandag 10 november ontving stichting Het Passion de 2000ste diaconale vrijwilliger. Time-outvoorziening Het Passion is er voor de dak- en thuisloze medemensen. Sinds de ontvangst van de eerste gasten en eerste diaconale vrijwilligers in oktober 2006 is er veel gebeurd. In de hele periode mochten we gemiddeld iedere maandagmorgen 5 diaconale vrijwilligers ontvangen die een midweek kwamen helpen door voor de gasten te koken, samen met hen te fietsen, een spelletjes te doen en door aandacht te geven.

In deze periode wordt ook de 1000ste gast verwelkomd. We namen dus ook bijna 1000 keer afscheid. Voor bijna 700 gasten was het een vertrek naar een betere leefplek! Een prachtig en ongekend hoog aantal. Dit vervult ons met grote verwondering en dankbaarheid.  Tegelijkertijd willen we het werk graag continueren’. Nu verder groeien, om een volwaardige partner te zijn in de samenwerking met andere partijen.

Joke en Hanny vertellen wat een diaconale werkvakantie voor hen betekent: “Er zijn voor de mannen. En dat op een ontspannen manier. Dat geeft rust en ruimte en maakt ook dat het nuttig mag zijn voor hen en voor ons”.

Zo voegt de diaconale vrijwilliger iets toe aan het leven van de dakloze medemens. Hierbij is de wederkerigheid groot. De gasten zijn ook van betekenis voor de vrijwilliger. Dat maakt dat wat hier gebeurd nog rijker is dan we al hoopten. We willen werk van Het Passion blijven voortzetten, ook in een veranderende omgeving van zorg en maatschappij. Vrijwilligers, giften en diaconieën blijven nodig.  We hopen en bidden op de goede gevers, particulieren en diaconieën. Voor verdere informatie kan je kijken op onze site www.hetpassion.nl.

 


 
         
     
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo