Nieuwsbrief 46 Het Passion

Printen
 
 
top
 

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 46

Zomer 2015

nieuwsbrief-header  
     
 

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van stichting Het Passion.

   
     
 

Verhalen, verhalen, vertel ze die verhalen, herhaal ze honderd malen

In deze nieuwsbrief willen we u meenemen in wat Het Passion “overkomt”. We schrijven overkomt niet zonder reden tussen haakjes omdat we ons er heel goed van bewust zijn dat God voor deze plek zorgt. Door mensen heen komt Hij ons tegemoet. Heel wisselend, in materiele zaken, in morele of geestelijke steun, financieel of vanuit een maatschappelijke betrokkenheid. Iedereen op zijn of haar eigen manier of invalshoek. Bewonderenswaardig en verwonderlijk. 

 
 

 

NedFire & Security onderneemt maatschappelijk verantwoord

Ned Fire 027 1Een mooie dag begin juni. Het hele team van Ned Fire en vier andere toeleveranciers zijn aan het werk. De vervanging van de gehele brandmeldinstallatie voor alle drie gebouwen, elke kamer elke plek, de Deel, Het Buyten, de Buytenkans. Wat een werk, wat een menskracht en wat veel materiaal gaat er in 1 dag door heen. Kosteloos!!! Een kort duiding voor iets kostbaars en iets waardevols. En niet alleen financieel, ook de veiligheid voor de gasten en vrijwilligers is voor de komende jaren weer geborgd. En het mooiste wat je ziet is het plezier van deze vakmensen voor het werk en Het Passion. Respect.

   
 

Het veertje en de Amsterdammer

Linde, onze jongste dochter, maakt graag contact met de gasten. Zo ook met Bob. Hij is heel beschermend naar haar en ze trekken veel met elkaar op. Op een ochtend, voordat zij naar school toe gaat, vindt zij een klein veertje van een vogel. Ze roept: Bob moet voor deze zorgen en rent hard weg om het aan hem te geven. Bob weet het op waarde te schatten en belooft haar voor het veertje te zorgen. Als wij Bob daarna spreken vertelt hij wat dit gebaar van Linde met hem heeft gedaan: "als Linde hem dit toevertrouwd dan moet er wel iets goeds in hem schuilen". Wat geweldig dat dit gebaar zulke grootste gevolgen heeft! Een paar dagen later hangt er bij thuiskomst een tasje aan onze deur. Met drie zelf gemaakte cadeautjes er in. Voor alle kinderen één. Bob, heeft samen met een andere gast, knutselspullen gekocht en een doosje geknutseld. In het doosje voor Linde zaten drie veertjes! Linde drukt het doosje tegen haar borst en zegt: "dit heb ik van Bob gekregen!" Ze is er zo blij mee dat het maandag mee naar school moet, de juf moet het ook zien!

   
 

 

Marianne en de handdoeken van de Etos

I115 etosets heel anders maar ook zo fijn voor de gasten. Marjan heeft de handdoeken spaar actie van dit voorjaar bij de Etos aangegrepen om iets te betekenen voor het Passion. Zij heeft bij haar plaatselijke Etos gevraagd of zij Het Passion willen steunen door extra korting te geven op de lopende actie. Daarna heeft zij in haar omgeving mensen opgeroepen om mee te sparen voor handdoeken. Zij en wij waren verrast over het respons wat zij heeft gekregen. Vanuit het hele land hebben mensen mee gespaard en uiteindelijk heeft dit 150 handdoeken opgeleverd! Met dozen vol kwam zij op een dag aanrijden. En nu maken onze gasten elke dag gebruik van frisse / nieuwe handdoeken! Geweldig.

   
 

anthurium in pot

 

Kamerplanten ....

Op een dag krijg ik een mail met de vraag of wij nog iets nodig hebben. “Noem het maar op en dan nemen wij het mee”. We hebben toen gevraagd om vaste kamerplanten. En die zijn er gekomen en wel op een bijzondere manier. Bij de werkplek van de betreffende vakantievrijwilligers was er geen plaats meer voor de kamerplanten en toen wisten deze dames het meteen: dan gaan deze planten mee naar Hummelo! Nu staan ze te bloeien op de Deel.

   
 

 

Een enkelmatras of een dubbelmatras....

bedsteeHeel soms geven vakantievrijwilligers aan dat de matrassen minder lekker meer liggen. En dat kan ook, na 9 jaar intensief gebruik. Matrassen vervangen is alleen een kostbaar project. Tot daar een vakantievrijwilliger is die een specifieke donatie wil geven. Zij wil het mogelijk maken om de matrassen in Het Buyten te gaan vervangen. En zo kunnen wij contact gaan zoeken met een beddenspecialist voor nieuwe matrassen! Wat heerlijk dat op deze manier ook Het Buyten een prettige plek blijft om te verblijven en uit te rusten!

   
 

 

Het Buyten binnenste buiten

Het Buyten en Krimpen 005 2Een aantal mannen uit Krimpen aan den IJssel heeft zich in maart gestort op de opfrisbeurt van Het Buyten, het verblijf van de vakantievrijwilligers. De avond er voor kwam ze al aan met busjes en op de motor. In de avond met elkaar in gesprek over alles wat nuttig en wat vermakelijk is. De dag erna is er van alles gedaan. De wanden zijn gewit, de deuren gerepareerd, de kranen vervangen, snoeren  netjes gemaakt en de trap en de leuning is geverfd. Mooi om te zien hoe dat is dat het aangename met het nuttige verenigd kan worden. Het mooie is dat het inrichtingsplan afkomstig is van een binnenhuisarchitect die zich tijdens een werkvakantie gestort heeft op het interieur. Zo draagt iedereen een steen bij.

   
 

 

Een heldere zicht

Een vakantievrijwilliger heeft haar raamdoeken meegenomen. Uit ervaring weet ze dat de ramen op de Deel regelmatig gewassen doeken, wat een gift. Prachtig.

   
 

 

Led there be light

Noah en Aalberts 041 2Dankzij een aantal fondsen (KNR-PIN, SIOC, Jagtspoel en StronckKemp) mogen we per 1 juli via 170 zonnepanelen een groot deel van onze elektriciteit ontvangen van de zon. Drie maal ontvangen. Eerst van de fondsen en daarna van de zon en daarna vanuit het enthousiasme van twee mensen ook nog eens een omschakeling naar duurzame lampen, zodat we nog minder elektriciteit gebruiken. Wat mooi dat mensen dit mogelijk willen maken. Het is echt een prachtig project, uitgevoerd door Aalberts Duurzaam, met win win situaties aan alle kanten.

   
 

 

Alles wat groeit en bloeit

2015 06 27 Heggendag 050 2Onze tuinmannen Albert, Albert, Bert, Frans, Alie, Leusink en Evert zorgen voor de moestuin, de bloementuin, de heggen, de bomen en nog veel meer. Dank zij hun inzet, tijd, kennis en giften (poot-, plant-, zaaigoed en compost 12 m3) bloeit en groeit het als ooit te voren. We eten de eerste spinazie, genieten van de aardbeien en de bloemen staan op de Deel. Afgelopen zaterdag nog, een enthousiaste ploeg ouderen en jongeren uit Wezep, onderleiding van Hovenier de Bosboom, alle heggen weer strak en kort. Dankbaar en vol bewondering.

   
 

 

Wilt u ook delen en ervaren?

Boek nu voor een week in oktober, november of december of doneer een bijdrage voor het goede doel, Het Passion heeft de ANBI status en is voor 50% afhankelijk van giften en collectes. Een gift is aftrekbaar bij de belasting.

boek nu.214

doneer nu.225

   
 

Gedachten om te delen

Pinksteren ligt al weer meer dan een maand achter ons. De Geest blijft ons inspireren; woorden van een oude bekende...

 

Blauwe regen

 

Wekenlang siert de blauwe regen de schutting van de buren.

't Doet met denken aan Torenallee 6,

waar jaarlijks het erf ook door een blauwe gloed wordt opgevrolijkt.

 

Van de boer hoorden we dat de grasopbrengst van de weilanden

in dit koude voorjaar achterblijft bij vorig jaar.

Meer bloei, minder oogst.

Alles vanuit de grote wijsheid van Onze Schepper.

 

Nieuwsbrief 40 januari 2014 (8)Blauwe regen 't verbindt ons

met grote stromen van Pinksterzegen.

Dat bidden we alle lezers van harte toe.

 

Een van ons

 

 

Jaap

   
 

   
         
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo