Nazomeren op Het Passion

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 47

September 2015

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van stichting Het Passion.

   
     
   
 
 
   

Nazomeren op Het Passion

Het Passion, een veilige plek voor mensen die zichzelf en anderen zijn kwijt geraakt. "Het is hier te mooi. Ik ben het niet waard om hier te zijn". Een ander vertelt: "De stem van je dochter lijkt zo op die van mijn dochter, het doet zo pijn. Hij vliegt de deur uit om zijn frustraties niet te laten zien". Even later staat hij met onze dochter bij de kippen..... Vluchten voor jezelf, voor anderen, uit angst, uit boosheid, uit frustratie, uit onbegrip. Op Het Passion is er rust die heel kan maken. Op Het Passion is er de gezelligheid en de ontspanning om weer te ervaren dat je er mag zijn en dat je geliefd bent.

 

Is het dan altijd koek en ei? Er leven 15 mannen bij elkaar, ieder met een eigen verhaal. Elke week nieuwe vrijwilligers en een vast team van begeleiders. Het lijkt soms wel een kippenhok. In alle rust kan dat ook onrust geven. Het is mooi om te zien hoe mannen onderling, begeleiders en vrijwilligers er samen voor zorgen dat de sfeer goed blijft.

 

En verder? Na de zomer? Er wordt hard gewerkt door Het Passion en Ontmoeting om komende periode op een goede wijze de samenwerking af te ronden. Ontmoeting zoekt naar mogelijkheden om ambulante begeleiding te leveren in de regio met het concept Thuishavens. Het Passion is actief in gesprek met andere zorgpartijen om continuïteit te geven aan Het Passion. We zijn in beweging en dat geeft nog geen zekerheid. Zijn er vragen? Stel ze gerust. We willen dat Het Passion dé diaconale plek blijft voor dak- en thuislozen. Een plek waar vrijwilligers zich kunnen inzetten voor hun medemens. We werken er hard aan om dat in de toekomst te kunnen blijven doen. Gebed en vertrouwen op God geven rust en energie om al onze talenten en contacten in te zetten voor de dak- en thuisloze medemens. We bedanken jullie voor het meedenken en meeleven.

   
   

Het Passion is een diaconale instelling

Het Passion is afhankelijk van uw gift! Wordt u vaste donateur? Ook dit jaar is uw bijdrage nuttig en nodig. In deze tijd van een voorzichtige opleving van de economie lijken de kwetsbaren in de samenleving daar nog niet veel van te merken. De verwarde man op straat is helaas een te vaak voorkomend nieuwsitem.doneer nu.214

 

Wilt u mensen op adem laten komen? Doneer dan aan Het Passion!

In de komende maanden kunnen we uw bijdrage nog goed gebruiken om Het Passion de plek te laten zijn die het is. Met uw gift zorgen de vrijwilligers voor vers bereidde maaltijden, enthousiasmeren we vakantievrijwilligers om te komen, ligt het terrein er mooi bij en kunnen we de gebouwen blijven onderhouden.

 

Wilt u 10, 25 of 100 euro per maand aan dit goede doel doneren?

Dan blijven wij de broodnodige aandacht geven aan de dakloze medemens!

   
   

Michazondag!

18 Oktober is het Michazondag. Thema die zondag is "Mijn wereld op z'n kop", hierbij gaat het om misbruik van macht. Op deze zondag staan er duizenden kerken wereldwijd stil bij goed en recht doen. Het Passion ondersteunt deze campagne van harte en daagt een ieder uit om in zijn of haar leven op zijn of haar manier invulling te geven aan recht doen aan mensen die te maken hebben met machtsmisbruik, zie www.michanederland.nl/boek-een-micha-zondag-spreker/.

   
   

Vakantievrijwilligers welkom de komende periode

Voor de komende periode hebben we nog vakantievrijwilligers nodig die hun handen uit de mouwen willen steken om samen met de mannen te ontdekken wat het is om het leven te delen. Gegarandeerd onvergetelijk, waardevol, verrijkend en verrassend. Boek nu!

 

winter2015

boek nu.214Op korte termijn: week 42 en 45 zijn er nog plekke beschikbaar. Wil je Sinterklaas meevieren of Kerst? Geef je op voor de weken 49 en 52! Ook in de andere weken is er nog ruimte.

 

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen? Kom sneeuwschuiven of spelletjes doen op de Deel.  Juist in de "donkere" maanden waarderen de mannen het contact met de vakantievrijwilligers. Boek nu: http://goo.gl/66tjEo

   
   

Geloof en een Hoop Liefde

Geloof en een Hoop LiefdeMaandag 28 augustus was Marcel op TV. In een aflevering van de serie Geloof en een Hoop Liefde laat Marcel (groepsvrijwilliger) zien wat hem drijft in zijn contact met de mannen op Het Passion, zie http://goo.gl/Jn4nqz  Naast zijn activiteiten als vrijwilliger bij Het Passion is hij actief voor psychiatrische dakloze medemensen in Ghana voor African Hope Foundation. Twee totaal verschillende werelden, met één dezelfde verbinding. En zonder dat we het van elkaar wisten is dat de tekst uit de Bijbel waarin Jezus zegt: "Wat jij gedaan hebt aan de minste van mijn broers, dat heb jij aan Mij gedaan". De kerntekst van Het Passion.

   
   

Zonnepanelen

Fonds KringloopVanaf het moment van aansluiten leveren de zonnepanelen ons nieuwe energie. De teller van de stroommeter gaat al richting de 7.000 kWh. De vervanging van de TL-verlichting door LED is gerealiseerd. De LED-verlichting is mede tot stand gekomen door de bijdrage van de diaconie van Heemse en stichting Kringloopcentrum Sliedrecht. Met elkaar en voor elkaar geeft het een "ander licht op de zaak". We zijn de gevers ontzettend dankbaar voor de gulle bijdrage.

   
   

Een thuis om even op adem te komen

Vanochtend spreekt Kevin (een gast) mij aan: “Astrid, ik wil je laten weten wat deze plek voor mij heeft betekend. Ik heb hier geleerd dat ik er mag zijn. Hier heb ik mijn autenthieke zelfvertrouwen weer gevonden. Ik heb mij hier veilig gevoeld. Deze plek is levensveranderend voor mij geweest en op een dag kom ik terug om mijn dank in te lossen. Dan laat ik jullie zien hoe goed het mij gaat!”. Deze woorden, zomaar bij het naar binnenlopen van de Deel! Wat een cadeau. Wat heerlijk dat gasten onder woorden kunnen brengen wat deze plek voor hen betekend.

 

Even later zit ik thuis achter de computer en lees onderstaande woorden. Die raken precies wat hier gebeurd.

 

In samenzijn is het belangrijk aanwezig te zijn met alles;

je deuken, barsten, schrammen en littekens.

Met al je beschadigingen.

Dat hoeft niet anders te worden

maar je moet er wel weet van hebben.

Het verhaal wordt niet uitgegumd en overgeschreven.

De feitelijke pijn veranderd niet.

Wat de verandering geeft is de mate waarmee jij je er mee verbind.

En..

Als er genoeg veiligheid is en er wordt ruimte ervaren voor jou als persoon, kun je vanuit deze context onthullen, ontdekken en ontmoeten.

En zo komen van overleven naar leven!

 

Nog een verhaal, geschreven door Saskia, een bevlogen vakantievrijwilliger.

 

Smiley

Vorig jaar was onze eerste werkvakantie op het Passion. Mijn man werkte veel in de tuin met één van de gasten, een jonge vent. Nou ja werken…..? Het was meer op de schoffel leunen en diepgaande gesprekken voeren. Aan het eind van de week stond de tuin er nog net zo bij als in het begin.

 

Maar vertelt de gast: ”Het onkruid is uit mijn hart gewied”. De laatste avond dat wij er waren heeft hij in de tuin, in het maanlicht zijn hart aan God gegeven. Bij het afscheid zei ik tegen hem: Jongen zorg er nou voor dat God met een big smile naar jou kan blijven kijken. Na thuiskomst heb ik hem een sleutelhanger met een smiley er aan gegeven, om hem hieraan te blijven herinneren.

 

Smiley sleutelhangerWe hebben ons nog vaak afgevraagd hoe het hem verder gegaan is. Deze zomer draaiden we opnieuw een weekje mee. Tot onze grote verrassing kregen we er een telefoontje van onze gast van vorig jaar. Hij had van de leiding vernomen dat wij er weer waren. Enthousiast vertelde hij dat hij zijn leven grotendeels weer op de rit had, het ging goed met hem. Regelmatig werk, een dak boven zijn hoofd, een auto, een lieve vriendin, en ook God nog steeds in zijn leven. Prachtig om te horen.

 

 Als bewijs stuurde hij ons een foto: een bos sleutels met de smiley sleutelhanger!

   
           
   

Gedachten om te delen

 

VLUCHTENNieuwsbrief 40 januari 2014 (8)

 

Wordt 2015 het jaar van de zomerstorm of

van de vluchtelingenstroom?

Stromen van zegen vallen als plasregens neer,

zo zingen we in een lied.

 

Brengt het ons tot de storm

die de Geest teweegbrengt na het Pinksterfeest

en die duizenden doet vluchten tot het heil van onze goede God?

 

Leven in 2015 betekend niet dat de stormen en stromen

ons niet bereiken en een antwoord vragen.

 

De storm van terreur, vernietiging en wetteloosheid
verward ons denken, maar wil ons ook doen vluchten

naar de stromen van heil die de Geest doet neerdalen

op hen die op deze goede God vertrouwen.

 

Eén van ons.

 

Jaap Bos

   
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo