Nieuwjaarsbrief

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 49

Januari 2016

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van stichting Het Passion.

   
     
   

Nieuwjaar

Jezus wil u ook dit jaar inspireren op de plek waar u woont en werkt en in wat u verbindt met Het Passion. Met elkaar, ieder op zijn of haar manier, mogen we met bezieling een bijdrage geven aan Het Passion. Het Passion wil een plek bieden voor de dakloze medemensen. Een plek voor een time-out, voor rust en ontmoeting. De gasten mogen zich op Het Passion weer meer mens voelen. Met als effect dat de gasten mogelijk een stap in de goede richting kunnen nemen. Een verblijf op Het Passion voegt iets toe aan de levens van gasten en vrijwilligers. Jullie als donateurs en als vrijwilligers  zijn daarbij van onschatbare waarde. Met jullie aanwezigheid en giften maken jullie Het Passion mogelijk.

 

Vanaf 1 juli 2016 zal dat zijn met een nieuwe zorgpartner. De samenwerkingsgesprekken zijn constructief en we spreken de hoop uit dat per 1 juli er een nieuwe samenwerking is. Natuurlijk hadden we een besluit willen vermelden in de nieuwsbrief. Alleen dit zijn processen van een lange adem waarin het elkaar verstaan en zorgvuldigheid van groot belang zijn. Belangrijke thema's zijn: hoe verhouden de organisaties zich met elkaar, qua cultuur, stijl en sfeer. Hoe vullen vrijwilligers en hulpverleners elkaar aan. Welke plek heeft Het Passion in de nieuwe manier van denken van instellingen en gemeentes. Hoe combineer je de uitoefening van het diaconaat met de hulpverlening. Thema's die ons bezighouden en die u bezighouden.

 

Kortom, er wordt hard gewerkt aan de voorzettting van deze mooie plek. We houden u op de hoogte!

 

Veel bezieling gewenst!

 

Astrid en Luukkerstkaart 2015 digi small

 

   
   

Drie verhalen

Met toestemming van de betreffende gasten willen we drie verhalen met jullie delen. Drie verhalen die laten zien dat een plek van rust en nabijheid mensen verder brengt. Daarnaast zijn er ook verdrietige verhalen waarin we zien dat leven hard is en de gebrokenheid groot.

 

De man met de hoed

koffie 240x160De onrust zat in zijn lijf, de onrust zit in zijn lijf. Doorgaan, doorgaan en doorgaan .... Een jeugd om niet over te praten en dus wordt er niet over gesproken. Een oprechtheid en eerlijkheid om jaloers op te zijn. Hier gekomen met alleen maar werk, werk, werk als dekmantel van wie hij is, als een verslaving die hem niet verder bracht. Nu 7 maanden later woont hij zelfstandig met begeleiding van Ontmoeting en mensen om zich heen. Natuurlijk is het niet makkelijk, natuurlijk is er de onrust, natuurlijk is er de neiging om te vluchten in het werk. Maar kijk eens .... Hij is niet gevlucht als de druk hoog was. We zien een glimlach in zijn ogen als hij met de kinderen in de werkplaats bezig is. We zien een bijna tevreden gezicht als hij vertelt over zijn contact met de mensen en de kinderen op de school waar hij werkt als conciërge. Onder die werklust zit een jongeman die haarscherp kan zien en dat opschrijft op kleine briefjes, rake woorden, direct, op de man af, eerlijk en waar. Een jonge man die ontdekt heeft dat God hem heeft gemaakt met allerlei talenten en dat er ook nog andere mensen geschapen zijn die liefde geven en durven ontvangen. 

 

Onverwachts bezoek

het passion.012Hij sprong op van de bank toen ik op de Deel binnenkwam en omhelsde me minutenlang. "Wat ben ik blij om hier te zijn. Wat ben ik blij om jullie te kunnen bedanken. Wat ben ik blij". De ontroering schoot door me heen. Wat een blijdschap, wat een dank en wat mooi dat iemand 150 km komt rijden om ons te bedanken voor zijn verblijf in Hummelo. De hele dag is hij geweest. Met Levi heeft hij een spelletje gedaan. Met één van de gasten een goed gesprek in moerstaal. Koffiedrinken bij de Hongaarse stoofpot en bijpraten over het leven. Hij woont nu zelfstandig met contact met de hulpverlening. Hij werkt bij een baas die oog heeft voor de ander. Hij is onderdeel van een gemeente. Hoe kan het leven gaan. Ik heb de energie en blijdschap dagen erna nog gevoeld. Heerlijk.

 

Slecht nieuws wordt goed nieuws

FB IMG 1443278412912Een opname werd aangekondigd ... ik hoorde zijn naam. Een bekende en ik schrok ....niet hij toch. Het ging zo goed. Ik herinnerde me hem nog van de eerste keer in 2013, jong, druk, heftig onder invloed en ontregeld. Na een paar maanden vertrok hij weer, naar een betere plek, nog onzeker en kwetsbaar. Had de drugs hem toch weer te pakken gehad? Ik voelde verdriet en pijn .... Ik zag hem op de Deel en ging naast hem zitten en vroeg hoe het  nu ging..... Ongelovelijk, wat is die jongen gegroeid in de afgelopen 2 jaar. Wat een wijsheid, wat een doorzettingsvermogen, wat een eigen inzicht en wat een capaciteiten heeft hij aangeboord. Naast z'n vrijwilligerswerk en de opleiding die ging starten was hij in behandeling. Op eigen verzoek wilde hij sneller, maar wat hij tegen kwam in die gesprekken was nogal heftig. Hij moest er even tussenuit, om bij te komen, om op adem te komen. Even een veilige plek. Hij wilde even op Het Passion zijn. Samen met de begeleiding hebben ze het geregeld en een week lang is hij van waarde geweest voor zichzelf, ons en de andere mannen! Wat zijn we trots op deze gozer.

   
   

doneer nu.214Zegen in giften en gaven, donaties en mensen

Het boekjaar is nog niet afgesloten en we mogen ons nu al verblijden in een financieel gezegend jaar. Het blijft een wonderbaarlijke ervaring om te zien hoeveel mensen en kerken ons steunen met kleine en grote giften. Het maakt ons klein omdat we weten dat het allemaal gekregen is. Blijft u ons in 2016 ook steunen? Dat kan op vele manieren: gebed, structurele donatie, een nalatenschap of een werkvakantie.

 

boek nu.214

 

Naast de giften in 2015 zijn we ook gezegend met de vele vakantievrijwilligers het afgelopen jaar, gemiddeld 5 mensen per week. 5 mensen die hun tijd en energie hebben gegeven aan de mannen. Daarnaast de vele vaste vrijwilligers in het weekend, door de week, week in week uit. Prachtig wat een zegen. Qua vakantievrijwilligers begint het voorjaar van 2016 al weer aardig vol te raken. Dus mocht je nog willen boeken? Boek nu snel via de "boek nu" button of bel met 0314-382462 of mail naar info@hetpassion.nl.

   
   

Gedachten om te delen

 

 

Nobody knows the trouble I”ve seen. .......................but Jesus

 

‘t Raakte me diep als een bliksemflits bij heldere hemel

Op mijn netvlies verscheen een groep vermoeide kleurlingen

huiswaarts kerend na een dag zware arbeid op de katoenvelden.

 

Mijn gehoor gaf de echo weer van de indrukwekkende klanken

van de met passie gezongen Negro-spiritual.

 

Laten we 2016 binnengaan met dit warme gevoel,

moeiten, zorgen ze zullen er zijn,

maar niet zonder de liefdevolle aanwezigheid van Onze Heiland

 

Een van ons

 

Jaap Bos

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo