Een nieuwe lente

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 50

Maart 2016

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van stichting Het Passion.

   
     
   
 
 
   

De Hummelose Lente

De lente is nog niet begonnen, winterse buien striemen de bladerloze bomen. Maar als de zon schijnt dan is het met warmte en kracht. Dan zie je het groen komen en laten de bloemen hun kopjes zien. De eerste tekenen zijn onmiskenbaar: lente! Een nieuw jaar. In afhankelijkheid van God, mensen, vrijwilligers, gasten, diaconieën en gebed.

 

Lent 2016 22016, een jaar waarin we afscheid nemen van onze collega's van Ontmoeting. Na bijna 10 jaar is dat een bijzonder en een niet altijd eenvoudig proces waarin we dankbaar zijn voor wat we voor elkaar hebben kunnen betekenen.

 

2016, een jaar waarin Het Passion een plek wil blijven waar de dakloze medemens terecht kan voor rust, medemenselijkheid en begeleiding. De plek waar hulpverleners, gasten en vrijwilligers ervoor zorgen dat ze waarde aan elkaar toevoegen, betekenis geven aan wie je mag zijn als mens. Een plek waar we onze diaconale karakter extra invulling willen geven, samen met de ruim 400 ondersteunende diaconiën.

 

2016, een jaar waarin Het Passion verder zal gaan met nieuwe partijen. Verschillende partijen tonen serieuze interesse in het verlenen van de benodigde begeleiding. Het idee is dat Het Passion het huis is waar het goed toeven is voor gast, vrijwilliger en begeleider. Hierbij willen we met verschillende organisaties gaan samenwerken om de begeleiding voor de gasten op een goede en verantwoorde wijze toe te voegen aan Het Passion. Op 30 juni eindigt de samenwerking met Ontmoeting. De tweede helft van 2016 wordt een aanloopperiode om Het Passion als organisatie zo in te richten voor een verdere doorgang in 2017. Om deze doorgang goed te laten verlopen zijn we actief in gesprek met instellingen en particulieren. De raad van advies staat ons ter zijde met raad en daad. In 2016 blijven we gasten een kans bieden voor een time-out. We houden u op de hoogte hoe dat in de komende tijd concreet wordt.

 

Belangrijk voor Het Passion is dat we er willen zijn voor de groeiende doelgroep van daklozen. Dat we dit diaconale werk willen doen in een rustieke en landelijke omgeving. Omringd door vrijwilligers en begeleiding. Vanuit de liefde van God.

 

Met hartelijke groet, ook namens het bestuur,

 

Astrid en Luuk

   
   

De diaconale drive

Het Passion is een plek om tot rust te komen. Het Passion is de plek waar we onvoorwaardelijk ons willen verbinden aan de dak- en thuisloze medemensen.  In februari mochten we een mooie middag hebben met een groot deel van de vaste vrijwilligers. Waar we gesproken hebben over de motivatie voor je inzet op Het Passion en hoe we invulling willen blijven geven aan de diaconale roeping. Wat gaat er goed en wat kan er beter en vanuit welke kracht werken we. Prachtig die betrokkenheid en bewogenheid. Een korte impressie is te lezen op de site leesmeer

   
   

Vaste vrijwilligers vertellen over Het Passion

Tekenen op de DeelCreatief op maandagmiddag, groepsvrijwilliger Carolien vertelt:

Sinds enkele weken is er op de Deel een groepje gasten o.a aan het tekenen en schilderen. Leuk is het om te zien hoe verschillend de heren daar invulling aan geven. De een is heel precies bezig met acrylverf, de ander schildert zijn kersverse kleinkind met waterverf. Hij mist haar zo! Een volgende schrijft teksten met vragen over het leven en over God en weer een ander brandt de 10 leefregels in hout. Ondertussen ben ik ook aan het tekenen. We praten wat tijdens het werk. Het is gezellig. Om kwart over drie is er koffie......nu al? Het is moeilijk om te stoppen!.

 

Rijvrijwilliger Peter vertelt:

Ik breng de gast naar de plek waar hij zijn moet. Meestal gaat het om ritten verder weg, naar Rotterdam, Arnhem, Groningen of Den Haag. Soms gaat het om gesprekken met een Rotterdamzorginstelling of de reclassering. Soms zijn er documenten vereist en volgt een bezoek aan een gemeente of consulaat. Hoe dan ook: ik breng de Passion-gast er naar toe en neem hem zo nodig ook weer mee terug. Onderweg hoor ik allerlei verhalen, zonder dat ik de gast uithoor. Soms vertelt mijn passagier van alles over zijn situatie. Ik luister naar hem. Dat leidt dan soms tot mooie gesprekken. Dit vrijwilligerswerk ervaar ik als een heel praktische manier om iets te kunnen betekenen voor de gast van Het Passion. Ik doe het graag. De Passion-gast is er bij gebaat en ik krijg er zelf ook veel voor terug.

   
   

Vakantievrijwilligers gezocht voor de komende weken!

Wil je een midweek je inzetten voor je dakloze medemens! Neem contact op met Astrid of Luuk 0341-382462 of info@hetpassion.nl. Gegarandeerd onvergetelijk, waardevol, verrijkend en verrassend.

 

April 2 2014 006 2Kun je nog op korte termijn? Weet je dan van harte welkom. Wij en de mannen kunnen je steun goed gebruiken. Het is zo waardevol! Mannen ervaren echt de aandacht van jou als mens tot mens.

 

In de week van 21 maart en in de week van 4 april zien we je graag verschijnen. Andere weken in april en mei zijn ook nog mogelijk.

 

Ontdek hoe het is om er gewoon te zijn voor onze gasten. Ontdek wat het met jou en de gasten doet als er contact is door een spelletje te doen, door een wandeling te maken of een fietstocht door de bossen in de Achterhoek.

   
   

De accountant

Eind februari was de accountant op bezoek. Elk jaar een goed moment om met elkaar de financiële situatie en de boekhouding van het voorgaande jaar af te sluiten. De weken ervoor is de boekhouder druk met het genereren van allerlei overzichten met getallen en berekeningen. De accountant maakt er een financieel jaarverslag van volgens de geldende normen voor Fondswervende instellingen en geeft een goedkeurende verklaring af. Onze dank gaat uit naar de boekhouder. Voor het 10de jaar op rij was het weer voortreffelijk voor elkaar! Geen enkele tekortkoming geconstateerd! Wat een zegen om zo'n kundig, bedreven en gedreven vaste vrijwilliger in je gelederen te mogen hebben. En de cijfers laten ook nog wat anders zien. De ongelovelijke zegen van God die mensen bereid maakt Het Passion te steunen met meer dan voldoende middelen. Een uitgebreid verslag zal eind van de maand op de site gepubliceerd worden.

   
   

De eerste spa al weer in de grond...

compostHet moestuinoverleg is weer gestart. Met Albert & Albert & Bert hebben we de plannen voor de moestuin en de kas doorgenomen. Aardappels? Ja! Wat waren ze goed en lekker en veel! Spinazie? Ja! Wat is dat een verschil met de winkel, heerlijk! Tomaten en komkommers? Ja!Onmisbaar in de keuken en wat een opbrengst en een zorg gaat er naar uit! Cappuccijners? Zeker! Wat een verkleurde vingers krijg je daarvan :-). Courgettes? Ja ....maar het mag wel een onsje minder!

 

Tijdens het overleg kwam er een kiepwagen het terrein op rijden. "Waar wilden we de 12 kuub compost kwijt?" Gratis en voor niks, van een gemeentelid. Vruchtbare grond. Een paar dagen later hebben vrienden die 12 kuub al discussierend verspreid over circa 400m2 moestuin. Een 'intelectuele' excersitie. Prachtig!

 

Het overige werk werd gedaan door de GGD ex-collegae, actief met (op)scheppen, mestrijden en verdelen, snoeien en ruimte maken voor de zon in de houtsingel. Dit onder leiding van onze Hovenier Evert, opnieuw een vrijwilliger die al 10 jaar zich inzet wat groeit en bloeit. Wat een prachtige dag.

GGD aan de klus

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo