Extra editie: goed nieuws

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 51

Juni 2016

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van stichting Het Passion.

   
     
   
 
 
   

Doorstart Het Passion met Leger des Heils Overijssel

LdHMet ingang van 1 juli 2016 gaat Het Passion voor een half jaar samenwerken met het Leger des Heils Overijssel. Deze samenwerking betekent voortzetting van Time-outvoorziening Het Passion in Hummelo. Het Passion is een diaconale instelling die mensen aan de onderkant van de samenleving een plek wil bieden om op adem te komen en nieuwe stappen te zetten. Het Leger des Heils zorgt voor de professionele begeleiding om de deelnemers verder te brengen in hun traject. We zijn daar God dankbaar voor deze nieuwe samenwerking en zijn blij dat we de opvang van mensen die het nodig hebben kunnen continueren! In dit half jaar zullen bestuur en directie verder acties ondernemen met het oog op de continuïteit in 2017. De resultaten van de pilot zullen hierin meegenomen worden.

 

We starten op 1 juli. Qua bezetting laten we het langzaam vol stromen. Gepland is om in juli 5 mensen gemiddeld op te vangen, in augustus 7 en den oplopend naar 13 en maximaal 15. Als er meer mensen een plek kunnen krijgen, zijn ze welkom. We houden echter ook rekening met een inwerktijd om goed op elkaar (gasten, vrijwilligers, begeleiding en de beide organisaties) ingespeeld te raken.

 

Het Passion September 2011 2389 kleinVoor de weekenden wijzigt er niet zo veel. De begeleiding is 7x24 aanwezig en er is stafvervanging die voor de gasten zorgen. De gasten zijn dezelfde doelgroep als voor 1 juli: mensen die dreigend) dak- en thuisloos zijn, ex-gedetineerden, verslaafden et cetera. Door de weeks verandert er wel wat aan de kant van de begeleiding. Het Leger des Heils werkt met kracht gericht voor zowel de gasten als de medewerkers. Hiermee wordt beoogd dat gasten meer in hun kracht worden gezet. Het Passion ondersteunt deze werkwijze, waarbij het motiveren van gasten om ook stappen te zetten belangrijk is en waarbij de inzet van vaste vrijwilligers en vakantievrijwilligers in waarde verder gaat toenemen. De verblijfstijd van de gasten zal blijven van kortdurend tot langer durend, zoals ook de laatste 2 jaar het geval was.

doneer nu.214

 

Door de samenwerking met het LdH hebben we ook een partner gevonden waarbij de liefde van God en Jezus en zijn Geest bepalend is voor leven en werken van de medewerkers. In de gesprekken is dit ook regelmatig aan de orde gekomen, waarin woorden van genade, vergeving en genezing de kern vormen waarom wij denken dat we handen en voeten mogen geven aan het diaconaat. We zijn God dankbaar dat Hij dit aan Het Passion en de gasten en jullie geeft. Alle eer aan God.


Op deze wijze kunnen we het mooie diaconale werk van kerken en vrijwilligers voortzetten, om op die manier iets te mogen betekenen in het leven van mensen die het nodig hebben. Wilt u ons blijven steunen door uw gebed en uw giften en uw inzet als vaste vrijwilliger of als vakantievrijwilliger?

Diaconieën en vrijwilligers maken het verschil!

 

Astrid en Luuk Krol

   
   

Gezocht diaconale vakantievrijwilligers voor de zomerperiode

boek nu.214Vanaf 1 juli zijn er nog midweken vrij voor het boeken van een werkvakantie. Door de onzekerheid over de toekomst hebben mensen mogelijk nog niet geboekt. Nu kan het weer! Met elkaar willen we gasten en begeleiding iets meegeven welke waarde je als vrijwilliger kan toevoegen in het leven van mensen en wat dat betekent voor de begeleiding. Wil je je vakantie mooi en goed besteden? Kom naar Het Passion en help mee en geniet van de omgeving van de Achterhoek.

 

Voor de week van 4 juli en 11 juli zijn er nog mensen nodig. In de andere weken van de vakantie is er nog plek voor 2 of 3 mensen. In de week van 29 augustus zijn er nog vrijwilligers nodig. Half oktober is er dan weerk plek!

 

   
   

Een vrijwilliger en een gast vertellen voor TV en Radio Gelderland

Prachtig hoe Riet, onze vaste huishoudelijke hulp invulling geeft aan haar christen zijn. Door haar trouw en liefde is ze al jaren lang een baken op Het Passion voor de gasten, de vrijwilligers en de begeleiding. Is dit filmpje voor jou inspirerend en wil jij ook van betekenis zijn. Meld je dan aan als vaste vrijwilliger, we zijn nog op zoek naar een huishoudelijke hulp en een groepsvrijwilligers. Voor meer informatie bel met 0314-382462, Astrid of Luuk kan je meer vertellen over wat er nodig is en welke bijdrage je kan geven en wat het jou kan geven.

 

Komt en ziet (TV Gelderland vanaf minuut 18:45) en luistert Radio Gelderland!

   
    Afscheid 28 mei

Piet en Heleen 28 meiIn onze vorige nieuwsflits zat een korte impressie van het afscheidsfeest van Piet van Pelt. Hierbij een link naar een korte reportage van de dag, klik hier. De dag stond in het teken van de één van de kwaliteiten van Piet, fondswerven. Uiteindelijk hebben de veiling, "met Piet op de foto" en de spelletjes een bedrag opgeleverd van €1167,60. En dit is exclusief kortingen, schenkingen van allerlei aard die de dag hebben gemaakt tot wat het is. Ook dank voor alle decoratie en heerlijke zoete en hartige hapjes die met behulp van veel mensen klaar zijn gezet. En dan het weer ...de warmte van de zon illustreerde het warme van het contact tussen de (oud) gasten, de vrijwilligers, de begeleiding en al de aanwezigen. Dank voor wie jullie zijn! Alle eer aan God!

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo