Met nieuwe energie verder

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 52

Oktober 2016

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van stichting Het Passion.

   
     
   
 
 
   

Het Passion in beweging

het passion.054U zult wel benieuwd zijn. Hoe gaat het in Hummelo? Hoe gaat het met Het Passion? Hoe is de samenwerking met het Leger des Heils? Is er veel veranderd?

18 deelnemers zijn het erf komen oplopen, langs de karakteristieke lindebomen. Een aantal van hen zijn doorgestroomd, helaas een aantal ook vertrokken met onbekende bestemming. Anderen verblijven op Het Passion waar ze stappen zetten naar de toekomst. Elke keer weer opnieuw zijn het de verhalen van de levens van mensen die raken. Elke keer die onmacht, die verslaving, het niet begrepen voelen, beschadigde levens onderweg.  Ook 18 unieke mensen. Soms ondoorgrondelijk en in staat om de diepere laag te raken. Iemand die de ruimte opfleurt met bloemen en zich zelf,. Oprechte bezorgdheid over hoe het met de ander gaat. Genieten van de zon. Liefde voor onze kinderen. Blij met de plek. Een brede lach om een eigen goede grap. Kookkunsten in het kwadraat en zo heeft iedereen wat. Iedereen is het waard om te zijn. 

 

het passion.064De deelnemers zijn de constante factor in het geheel. Om hen draait het, om hen willen we staan met wat we kunnen. In de samenwerking met het Leger des Heils staat dat voorop. Hoe kunnen we vanuit onze diaconale bewogenheid en de inzet van de vele vrijwilligers, samen met de begeleiding van het Leger des Heils vorm geven aan deze plek? Het is een vliegende start geweest: begin juni het besluit, half juni de eerste sollicitatie gesprekken en op 1 juli stonden de begeleiders van het Leger des Heils klaar om de eerste gasten te ontvangen. Dit samen met de vrijwilligers van Het Passion. Wat vertrouwd en bekend is moet opnieuw ontdekt worden. Twee culturen moeten samen komen tot één manier van werken en denken als het gaat om hoe we willen de Time-outvoorziening Het Passion voortzetten. De komende maanden gaan we gebruiken om vanuit een gemeenschappelijk perspectief inhoud te geven aan de samenwerking, met oog voor waar de beide organisaties voor staan.

 

het passion.040Er is nog meer gebeurd in de afgelopen 3 maanden. meer dan 50 vakantievrijwilligers hebben hun diaconale bijdrage geleverd, naast de stafvervangers in het weekend en de vaste vrijwilligers door de weeks. In drie maanden ongeveer 1200 maaltijden, 750 potten koffie en thee, 300 broden, zwemmen in de zandafgraving Bronsbergen, vele kilometers gefietst en gewandeld en alle andere werkzaamheden die er samen zijn uitgevoerd. Ook jullie zijn onze constante factor! Dank voor de jullie trouw aan de mannen, aan het concept, aan Het Passion en aan de nieuwe samenwerking met het Leger des Heils.

 

Astrid en Luuk

   
   

Houdt Het Passion in beweging!

doneer nu.214Ook 2016 wordt financieel een bijzonder jaar, een spannend jaar. Vrijwilligers en diaconieën zijn de basis om Het Passion draaiende te houden. Verwonderd zijn we over de trouw die we ook dit jaar zien. Collectes die binnenkomen, oude gedienden die zich aanmelden en nieuwe mensen die kennis maken en zich verbinden aan deze mooie plek. Veranderingen kosten tijd en energie en vragen om investeringen. Het Passion investeert dit jaar in de werkplaats, het witgoed, ict en beveiliging, een nieuwe asfaltlaag en vervoer van de gasten. Omdat jullie geven kan Het Passion verder en daardoor kunnen de gasten ook weer verder. Dank!

 

Kunnen we rekenen op uw gift? Op die manier hopen we ook 2016 positief af te sluiten. Klik op de doneerknop om uw gave te geven. Wilt u wat in nature geven. Van harte welkom!

 

   
   

Boek een diaconale werkvakantie

boek nu.214Zoek je nog een bestemming voor de herfstvakantie of de kerstvakantie? Of ben je in de gelegenheid om buiten de vakanties om een midweek bij Het Passion je handen uit de mouwen te steken? Boek nu je een diaconale werkvakantie. Gegarandeerd onveregtenlijk, waardevol, verrijkend en verrassend, bel nu met 0314-382462 of mail naar info@hetpassion.nl

 

Voor de maand december zijn er nog weken beschikbaar. Ook in de periode oktober november zijn er nog per week 1 of 2 plekken vrij. Boek nu, vol is vol. Wilt u alvast voor 2017 reserveren? Dat kan ook. Bel of mail gerust

   
   

Klussen op Het Passion

Klussers uit Krimpen zetten de boerderij in de verf! leesmeer.

 

Klus je mee? Met een vriendengroep? Met de kring? In de tuin of aan de gebouwen. Omdat Het Passion een mooie plek is kunnen onze gasten ervaren wat schoonheid is en hoe is het om in een fraaie omgeving te verblijven.

 

Voor aanmeldingen kan je een mail sturen aan info@hetpassion.nl of bellen met 0314-382462

   
   

12039759 1057399710984607 3173418109383571177 nDe God van wonderen!

Roemenie en Hummelo

Een bijzonder verhaal van een man met een bijzonder leven.

en bijzonder missie en een prachtige toekomst.

Oud gast Nieck Plantenga vertelt over zijn leven.

 

leesmeer

   
   

Gedachten om te delen

 

Rust.

 

Jezus genoot van de rust bij de Jakobsbron en ontmoette de Samaritaanse vrouw uit Sichar.

De boerderij in Hummelo biedt rust na genoten vakanties en noodzakelijke reorganisaties.

 

Rust ontstaat waar mensen elkaar zien en liefhebben.

Schepping en schepselen ontmoeten elkaar en de Schepper wordt zichtbaar.

 

het passion.008Met dit uitzicht zien we als soldaten van Gods trouwe legermacht de overwinning tegemoet.

 

Een van ons

 

Jaap Bos

   
    Buigen om recht te doen

Jubileum editie Micha Zondag

Al tien jaar op rij is er in oktober een Micha Zondag. Een dag waarop duizenden kerken wereldwijd stil staan bij sociale en ecologische gerechtigheid. Het thema van de Micha Zondag is dit jaar ‘Buigen om recht te doen’. Geïnspireerd op de basistekst van Micha Nederland, Micha 6: 8. Laat u zich inspireren, zie www.michazondag.nl.


Kerken en gemeentes kunnen een spreker/voorganger boeken om op de Micha Zondag te spreken via www.michazondag.nl. Deze sprekers zijn in hun dagelijks werk nauw betrokken bij organisaties die sociale en ecologische gerechtigheid nastreven. Hun praktische achtergrond helpt gemeentes zich te verdiepen in het thema en het handen en voeten te geven.

   
    Zonnepanelen 2016 2

Zonnepanelen

Ruim een jaar zitten ze er op. Meer dan 30.000 kWh zonne-energie. Bijna drie kwart van onze elektriciteit ontvangen we van de zon. Dat scheelt tot nu toe circa 18.000 kg aan CO2 en hebben we circa 1700 bomen gespaard. Naast het feit dat het positief is voor de exploitatie is het duurzaam. We zijn dankbaar om het diaconale te kunnen combineren met rentmeesterschap. We zijn benieuwd wat daarin een volgende stap kan zijn? Heb je ideeen? Wil je onze verduurzaming stimuleren? We horen het graag!

   
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo