Met nieuwe kracht verder

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 53

December 2016

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van stichting Het Passion.

   
     
   

Pilot beëindigd, met nieuwe kracht verder.

In de zomer van 2016 zijn het Leger des Heils en Het Passion gestart met een pilot van 6 maanden. Beide organisaties hadden elkaar gevonden in identiteit en doelgroep. De pilot is gestart om te onderzoeken of het beste van beide werelden was samen te brengen in de Time-outvoorziening te Hummelo. Echter in de praktijk blijkt deze combinatie voor de gasten, de vrijwilligers en de begeleiding niet datgene te bieden wat we beoogden. Daarom is het besluit genomen om de pilot niet te continueren en met ingang van 1 januari 2017 te beëindigen.

 

Het Leger des Heils zal vanuit haar methodiek, gericht op herstel, de mensen blijven helpen die zonder helper zijn. Het Passion blijft de prikkelarme voorziening voor mensen die een time-out nodig hebben om weer op weg te kunnen. Het Passion gaat de komende maanden gebruiken om haar organisatie zo in te richten dat vanuit Het Passion en in samenspraak met andere organisaties een plek ontstaat waar kwetsbare mensen onder meer door onze vrijwilligers de juiste zorg en begeleiding krijgen.

 

Het concept van Het Passion
Het Passion September 2011 2390 KleinHet Passion wil verder met haar bijzondere concept. Namelijk de verbinding maken tussen de wereld van dakloze kwetsbare mensen en de wereld van jullie als vrijwilliger, het gewone leven. Juist dat contact maakt dat mensen zich gehoord en gezien voelen en daarin iets proeven van de liefde van God. Dat maakt dat onze gasten motivatie kunnen krijgen om na een verblijf op Het Passion een nieuwe stap kunnen maken in hun leven. Die diaconale opdracht houdt Het Passion vast en wil ze ook blijven uitdragen. Samen met de mensen om ons heen willen we een doorstart maken om van betekenis te blijven voor de dak- en thuisloze medemens.

 

Het Passion 2011 2913 kleinDe komende twee, drie maanden gaat Het Passion nadenken en uitwerken hoe we daaraan vorm kunnen geven. Er zijn verschillende ideeën die persepctief bieden. We vragen jullie om voor Het Passion te blijven bidden en indien mogelijk financieel te (blijven) steunen. In februari zullen we jullie verder informeren via de Nieuwsbrief.

 

Het afgelopen jaar is een intensieve periode geweest. We zijn God dankbaar voor de trouw en inzet van alle vrijwilligers, bidders en donateurs in de afgelopen periode. Jullie betrokkenheid op de gasten en Het Passion heeft ons altijd gemotiveerd en geïnspireerd om vertrouwen te hebben en te houden. Ook voor het komende jaar zal gelden dat we mogen blijven vertrouwen dat God Zijn weg gaat met jullie en Het Passion.

 

Met hartelijke groet, mede namens het bestuur,

 

Astrid en Luuk Krol

   
   

Thomas is ontroerd

In de afgelopen periode hebben we Thomas ontmoet. Een grote kerel die alleen al met zijn aanwezigheid indruk maakt. In gedrag en taal laat hij zijn binnenwereld niet zien. Hij laat zich niet kennen. Zinnen als: "Ik heb nog nooit verloren met poolen, ik zeem de ramen op mijn manier, want dat is de beste"... passen bij hem. Een bijna net zo'n actieve vrijwilliger vindt zijn gedrag prima en daagt hem uit. Zelf ook van harte bereid om te winnen. Ze spelen een paar potjes. De vrouw van de  vrijwilliger kijkt vanaf de tafel toe en schilt de aardappels, zij kent haar man en zijn bewogenheid met de jongens. 

 

Het Passion 2011 2871 kleinThomas is een indrukwekkende, heftige man, zijn persoonlijkheid heeft impact op zijn omgeving. Thomas heeft een indrukwekkend en heftig leven achter de rug. Drugs, straat, detentie, behandeling, ontheemd .... en hij heeft nog een weg te gaan, traumabehandeling. Binnenkort gaat hij daarmee starten. 

 

Zaterdagochtend bij het ontbijt zit hij aan tafel met de vrijwilligers ... hij is ontroerd, het afscheid nadert, ....dit had hij nog nooit meegemaakt, de warmte van mensen en gewoon de aandacht voor hem, wie hij is.

 

Het ontroert ons. Dit is wat Het Passion wil zijn en blijven, omdat het waarde toevoegt aan het leven van Thomas, dat van de vrijwilliger en van ons.

   
   

Uw steun aan Het Passion in 2017

De komende periode gaat Het Passion inzetten op een doorontwikkeling van Het Passion. In deze periode is en blijft uw steun nodig omdat Het Passion tijd nodig heeft voor deze ontwikkeling. Op die manier kunnen we weer opvang bieden aan kwetsbare mensen. Op die manier kunnen we weer de plek worden waar vrijwilligers kwetsbare mensen ontmoeten die uw aandacht verdienen.

 

ANBI logoU kunt Het Passion financieeel steunen op de volgende manieren.

 

Eenmalige donatie. Een vast bedrag per maand is waardevol. Op die manier kunnen we rekenen op vaste inkomsten per maand.

 

Blijf donateur! Dank voor u trouw. Wilt u overwegen het bedrag te verhogen? Blijft u Het Passion steunen? Omdat het nuttig en nodig is voor een nieuwe doorstart.

 

Adopteer een kamer op Het Passion

doneer nu.214Met de adoptie van een kamer zorgt u voor de noodzakelijke inkomsten bij afwezigheid van gasten. In de loop van het jaar verwacht Het Passion nieuwe gasten. Met uw donatie reserveert u voor hen alvast een kamer. Voor iemand die het de komende tijd nodig heeft. Iemand mogelijk uit uw omgeving, uit uw gemeente of uit uw buurt. Door uw adoptie financiert u voor die persoon concreet een time-out.

 

Adopteer een dag (€15), een week (€105), een maand (€450) of een jaar (€5.400).

 

Eenmalige donatie! Graag! Klik op de donatie knop.

   
   

Familiefeest, vriendenweekend, zakenlijke afspraak, weekje klussen?

 

Boek Het Passion nu voor een weekend / midweek met familie, vrienden of zakenlijk. 

Luchtfoto kleinDe prachtige locatie is geschikt voor groepen van 10-25 personen. Voor een feest, een familieweekend, een vakantieweek met je vrienden, zakenlijke retraitre etc. Een mooi momumentaal pand volledig ingericht op groepen. De Achterhoek is met haar natuur en cultuur een prachtig omgeving om te ontdekken.

 

Het Passion 2011 2937 kleinDe locatie biedt sfeer en ruimte voor ontspanning en inspanning.  Bel of mail met Het Passion voor nadere informatie en boekingen.

 

boek nu.214Op Het Passion kun je je altijd nuttig maken. Er is altijd wat te doen als het gaat om onderhoud aan de gebouwen en het terrein. Uw hulp is van harte welkom. Boek nu een midweek voor een werkvakantie om mee te helpen aan onderhoud aan terrein en gebouwen.

   
   

Gedachten om te delen


Advent

 

Het meisje Maria zong een prachtig lied
vol vertrouwen en gespannen verwachting
in wat de toekomst haar zou brengen.

Advent in Nazareth.


Raakt Maria’s advent ook onze werkelijkheid van 2016 ?
Kunnen hoopvolle uitzichten doorkruist worden door teleurstellingen ?


Maria ondervond na drie en dertig jaar

een uitzichtloze werkelijkheid, van kribbe naar kruis.
wiezijnwij.1Het trok in haar leven diepe groeven van ontgoocheling en verdriet.


En dan is er die nieuwe wonderlijke werkelijkheid.
Door Zijn striemen is ons genezing geworden.
Zo teleurstelling verwerken brengt advent en eeuwige vreugde.

 

Eén van ons

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo