Doorstart Het Passion

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 55

Maart 2017

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Stichting Het Passion.

   
     
   
 
 
   

Per 1 mei gaat Het Passion weer starten en verwachten we weer de eerste gasten in Hummelo

 

Locatie Het Passion 2015 kleinWat is er sinds januari gebeurd?

In de afgelopen periode hebben wij in kaart gebracht hoe we zo snel mogelijk een doorstart kunnen maken met Het Passion. Gedreven door het verlangen om dit mooie werk voort te zetten en in het geloof en vertrouwen dat dit ook kan. Er is onderzocht of het Passion zelfstandig kan doorstarten zonder een structurele verbinding met een partij die voorziet in de begeleiding die nodig is bij het verblijf van dak- en thuisloze gasten. Gebleken is dat die mogelijkheid er is, mits er meer vrijwilligers en meer financiële middelen beschikbaar zijn.

 

Statement: Stichting Het Passion, directie, bestuur en RvA, en alle betrokken instanties slaan de handen ineen om de doorstart zo snel als mogelijk plaats te laten vinden.

 

Het Passion September 2011 2390 Klein

Wat is het kenmerk van de doorstart?

We willen zo snel mogelijk starten. Starten met een kleine bezetting van maximaal 5 gasten en dan ervaren hoe het gaat en langzaam groeien. Starten met dak- en thuisloze mensen, met lichte problematiek, zonder acute verslaving of psychiatrie. De begeleiding wordt hierop afgestemd. We gaan werken met professionele vrijwilligers, naast de gebruikelijke inzet van vaste vrijwilligers door de weeks en in het weekend en de aanwezigheid diaconale vakantievrijwilligers. Met de evaringen van de startperiode gaan we met elkaar kijken wat het resultaat is van deze manier van werken. 

 

NB 42 Merkbeeld HPIs het concept gewijzigd?

Nee, het concept van Het Passion is niet gewijzigd. Het Passion biedt een time-out voor de dak- en thuisloze mensen die het nodig hebben. Op Het Passion doen we met elkaar het huishouden, zijn we aan het werk en kunnen we ontspannnen. Het Passion wil mensen een plek bieden én perspectief. Een time-out duurt gemiddeld 6 weken en de gasten werken zelf aan een vervolg. Dit in afstemming met de verwijzer die betrokken blijft bij de gasten. Op Het Passion bieden we een weekprogramma aan van activiteiten, sport, pastoraat, creativiteit, psycho educatie en ontspanning.

 

hand icon het passionGaan jullie zelfstandig verder?

Ja, zelfstandig, maar in samenwerking. In de afgelopen 10 jaar hebben we veel contacten gehad met veel verschillende verwijzers uit diverse plaatsen in de regio en landelijk. Die contacten blijven en worden aangehaald. Daarnaast zijn we in gesprek met organisaties als het gaat om te ontdekken hoe je als organisaties voor elkaar van waarde kan zijn.

 

Op deze wijze willen we van betekenis blijven voor gasten, vrijwilligers, diaconieën en verwijzers!

 

Wat is er nodig om op 1 mei te starten?

Het Passion neemt een stap in vertrouwen. Vanaf het prille begin in 2005 heeft God de stichting rijk gezegend. Vele christenen hebben hun gaven en talenten ingezet voor deze bijzondere doelgroep. En! de doelgroep heeft nog altijd veel baat bij een verblijf in Hummelo; er blijft vraag naar deze vorm van een time-out. Vertrouwend op de inzet van velen en biddend om Zijn zegen gaan we door.

 

NB 42 mensenWe zijn en blijven afhankelijk van de vele vrijwilligers en donaties. Nog meer dan in de afgelopen jaren. Helpt u mee? Bouwt u mee? Uw bijdrage is van harte welkom! We hebben het volgende nodig om op 1 mei te starten:

  • voldoende profesionele vrijwilligers zijn met ervaring in de hulpverlening.
  • extra vaste vrijwilligers zijn die een halve dag in de week meewerken als groepsvrijwilliger, timmerman of huishoudelijke kracht.

Bent u een professional die als vrijwilliger een aantal dagdelen in de week op Het Passion begeleiding wil bieden? Of kent u mensen in uw omgeving die mogelijk interesse hebben? Bent u een timmerman die een dagdeel in de werkplaats met de gasten en vrijwilligers aan de slag wil. Of kent u mensen in uw omgeving? Woont u in de buurt en wilt u als vaste vrijwilliger aan de slag met het huishouden, sport en of creativiteit bel met 0314-382 462, mail naar info@hetpassion.nl of ga naar www.hetpassion en klik in de balk op contact.

 

We zijn blij en dankbaar dat we deze nieuwsbrief mogen en kunnen sturen. We zien er naar uit om iets van je te horen en of te zien op Het Passion. Met hartelijke groet, mede namens het bestuur,

 

Astrid en Luuk Krol

 

Voor meer informatie over de doorstart, klik op de button leesmeerof bel met Het Passion, 0341-382462

Laat je hart zien breedlogo

   
   

We hebben allemaal watVacatures

Voor 1 mei zijn we hard op zoek naar mensen die zich vrijwillig willen inzetten als: 

 

- Professiole vrijwiliger met ervaring in de hulpverlening, 1 tot 2 dg per week, circa 8 mensen

- Timmerman, 1 tot 4 dagdelen in de week, circa 3 mensen

- Groepsvrijwilliger, 1 tot 2 dagdelen in de week, circa 6 mensen

- Huishouden, 1 dagdeel in de week, circa 3 mensen

- Pastoraat, 1 a 2 dagdelen in de week, circa 2 mensen

- Sport, 1 a 2 dagdelen in de week, circa 2 mensen

 

Ter ondersteuning van de organisatie zijn we opzoek naar iemand die zich wil bezighouden met PR en Fondswerving en iemand die ervaring heeft met de registratie van vrijwilligers, donateurs en andere administratieve zaken. Bel gerust voor meer informatie. Voor meer informatie over de vacatures leesmeer 

   
    boek nu.214

Werkvakanties vanaf 1 mei!

We hebben jullie gemist. Het was stil zonder de gasten de afgelopen periode en zonder jullie, de vakantievrijwilligers. Op de maandagochtend geen nieuwe ontmoetingen of het bijpraten met bekenden. We vinden het fijn om jullie weer te mogen uitnodigen voor het boeken van een werkvakantie op Het Passion. Jullie maken het verschil voor de gasten! Elke week weer mensen die met hart en ziel zich willen inzetten voor de ander. We zien naar jullie uit en we hebben jullie hard nodig.

 

Boek nu. Gegarandeerd onvergetelijk, waardevol, verrijkend en verrassend. Boek voor de weken in mei, juni, jul en aug. Alle weken zijn nog mogelijk. Welkom! Astrid en Luuk

   
    doneer nu.214

Door uw donatie kunnen we verder! 

Het Passion is een diaconale instelling en wil vanuit die diaconale verantwoordelijkheid onderdak bieden aan mensen die dat nodig hebben. Uw bijdrage is van groot belang. Dat geeft mogelijkheden om daadwerkelijk diaconaal actief te zijn. Wilt u bijdragen?

 

Adopteer een kamer op Het Passion

Met de adoptie van een kamer zorgt u er voor dat we de eerste gasten kunnen opvangen zonder dat we direct afhankelijk zijn van "het rugzakje" van de gasten. Door uw adoptie financiert u voor die persoon concreet een time-out. Adopteer een dag (€15), een week (€105), een maand (€450) of een jaar (€5.400). 

 

Doneer materialen: Voor bijvoorbeeld de fitnessruimte, hout voor de werkplaats of een nieuw laken voor het biljart. Of iets waarvan u denkt dat het bijdraagt aan Het Passion. Bel voor informatie of doneer eenmalig een bedrag met een speciale bestemming.

 

Wordt donateur: een vast bedrag per maand is waardevol. Op die manier kunnen we rekenen op vaste inkomsten per maand. U kunt ons structureel steunen door uw gift vast te leggen zonder tussenkomst van een notaris, zie overeenkomst. Op deze manier is uw gift drempelvrij en maximaal aftrekbaar.

   

 

   

het passion.008Gedachten om te delen

 

Uitzicht

 

Het lied weerklonk,

de boodschap zonk

en vloeide weer in 't niet.

 

Een strijd van pijn en smart

was in mijn hart

weerstond de vreugde van het lied.

 

De toekomst vraagt,

wie 't met Jezus waagt,

gaat door het dal,

maar mist de eeuwige vreugde niet.

 

 

Een van ons

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo