Alweer vier maanden gasten op Het Passion

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 56

September 2017

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Stichting Het Passion.

   
     
   
 
 
   

Alweer vier maanden gasten op Het Passion

Het Passion September 2011 2389 kleinHet Passion staat al weer vier maanden open om dakloze medemensen te ontvangen. De zomer. Een mooi moment om in de nieuwe setting te starten. Van alles bloeit en groeit en er is veel werk te doen op Het Passion. En gewerkt wordt er! Door de gasten en de vrijwilligers. Met elkaar en voor elkaar. Wat goed is het om te zien dat mensen opbloeien bij aandacht, rust, structuur, ontspanning en werkzaamheden. Dat is ook precies wat Het Passion graag wil en doet. Al meer dan 10 jaar. Ook op de nieuwe manier. Om een indruk te geven van de nieuwe setting een korte lijst met vragen en antwoorden. leesmeer

 

 

Niet zonder de A(a)nder

De nieuwe doorstart was niet mogelijk geweest, zonder de zegen van God. Aan Hem de eer. Zijn zegen werd concreet in de trouwe steun van vaste donateurs die bleven geven, mensen die een extra gift gaven en kerken die voor Het Passion bleven collecteren. Daarnaast de inzet van veel mensen om mee te denken in het intensieve en ingewikkelde traject waarin vorm gegeven moest worden aan bestuurlijke, inhoudelijke en financiële uitdagingen. Veel dank gaat uit naar de handen die Het Passion fysiek hebben voorbereid op de nieuwe start. En na 1 mei de vele nieuwe vaste vrijwilligers en begeleiders. Samen met nieuwe en bekende diaconale vakantievrijwilligers werden ook de afgelopen weken ingevuld door mensen met passie voor andere mensen.

 

doneer nu.214Met elkaar en in afhankelijkheid zijn we gestart en willen doorgaan. De komende 1,5 jaar blijven uitdagend als het gaat om de inhoudelijke en financiële ontwikkelingen. Blijft u ons steunen? In gebed, tijd of geld? Waarom? Om de verhalen van de gasten.

 

Dank voor uw betrokkenheid, mede namens het bestuur!

 

   
   

Een beeld van vier gasten, een kort bloemlezing

Walter, net 50, uit een goed gereformeerd gezin, goedlachs, blauwe ogen, een prachtige man om te zien. Op latere leeftijd aan de crack gegaan en nu zijn huis kwijt. Hij vertelt:"... je weet niet hoe eenzaam, eenzaam is...". En na een paar weken laat hij weten: "Ik voel me eindelijk weer ergens veilig, ik heb dat jaren niet gehad". In de kerk hoort hij een preek over psalm 23. 's Maandags mag hij de schapen op Het Passion verweiden ....

breedte foto

 

Sjoerd, halverwege de 50, een succesvol zzp-er, ondernemer en een drukke baas. Hart op de tong en rechtstreeks. Een Rotterdammer in hart en nieren. Een man om trots op te zijn. Maar is hij ook trots op zichzelf? Een schoffie van de straat, later met z'n maten in het leger, een gezin, daarna hard werken en toen alles verloren. En nu? Al jaren dakloos en heeft hij het alleen gered. En nu? Heel langszaam beseft Sjoerd dat alleen alleen is en samen samen en dat je alleen samen demonen kan bestrijden.

 

het passion.023Brain: "de kunst is om de begeleiding 45 minuten af te leiden, om zo niet aan het werk te moeten". Wat een grappen en grollen zitten er in zijn hoofd en hart. Alleen z'n hart huilt, omdat hij al jong anderen moest afleiden om niet geslagen te worden. Van instelling naar instelling gaat hij, van incident naar incident, ook hier is hij niet goed vertrokken. Zo af en toe app of bel ik hem en dan vertelt hij van het wachten op instanties wanneer er weer plek is. Dan praat ik wat met hem en zeg dat ik trots op hem ben, dat hij het goed doet. Ik zie dan zijn blije gezicht voor me.

 

April 2 2014 006 2De bloemenman. Wat ziet het er prachtig uit en hoe nauwkeurig ordent hij de bloemen, haalt de verwelkte knoppen eruit, zorgt voor water en brengt nieuwe knoppen tot bloei. Hier weer een bosje op tafel en voor de vrijwilligers ook één. En als er mensen langs komen snelt hij naar de tuin om een ruiker te plukken. Een gekwetste man die graag het goede doet en vriendelijk is voor anderen ... Niet eenvoudig als je makkelijk te kwetsen bent. Hij voelt zich thuis op Het Passion, het voelt voor hem als heel vroeger, toen de warmte en de liefde er was. Een gedicht van hem:

 

Bijna voorbij

Bijna voorbij was mijn leven.

Een strijd tegen drank, drugs en mensheid.

Voorlopig, voorlopig voorbij is de strijd van de hardheid.

Ik ben hier te gast en gewenst

niet uitgekotst en beplensd.

Hier vind ik rust, regelmaat en reinheid.

Rust in mijn hoofd, ruimte en tijd.

Met kalmte en verstand op zoek naar een plekje voor mij in de stad,

waar ik eens mijn netwerk bezat.

Voorlopig hier met vreugde en plezier.

Dat het nog bestaat,

een plek met pure mensen

dat is waar leven over gaat.

   
   

Boek een diaconale werkvakantie, gegarandeerd onvergetelijk

boek nu.214Boekingen voor de herfst en winter zijn weer mogelijk én nodig. Zonder jullie aanwezigheid als vakantievrijwilligers is Het Passion een plek zonder ontmoetingen! Door jullie aanwezigheid wordt het een plek waar mensen elkaar vinden! In week 38 zijn er nog mensen nodig en in week 42 en 43. En natuurlijk in de maanden erna. Het is fijn om jullie weer te mogen ontmoeten. Heb je vragen? Bel of mail gerust. 

 


Kan je niet meer komen door tijdgebrek of andere omstandigheden? Een bijdrage in de vorm van een (periodieke) gift is en blijft van grote toegevoegde waarde, juist nu in de fase van opbouw en ontwikkeling. Doneer hier

   
   

Gedachten om te delen

 

Groot nieuws.

 

Groot nieuws,goed nieuws,

De stilte is verbroken.

Geen bericht dan goed bericht,

 

 

De deel niet meer verdoken.

Een lach,een zucht,

Mengende stemmen

verspreiden een goed gerucht

en geuren van het koken.

Nieuwsbrief 40 januari 2014 (8)

 

 

Zonnelicht,goed bericht

“Het Passion”ontvangt de zegen.

Een God die hoort.

Het werk stuwt voort

op nieuwe wegen.

 

Een van ons

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo