Verwonderd en dankbaar

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 57

December 2017

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Stichting Het Passion.

   
     
   

Verwonderd en dankbaar

winter2015In mei namen we de stap om naast de opvang van dakloze medemensen ook de professionele begeleiding te gaan bieden aan onze gasten. In eerste instantie met onbetaalde professionals. Een gewaagde en bijzondere stap die de doorstart mogelijk maakte. Na 7 maanden kunnen we een stap verder zetten. In 2018 gaan we met betaalde krachten werken. Daarmee kunnen we verder groeien in het aantal gasten die we een plek kunnen geven. In verwondering zien we hoe goed de sfeer is. Welke werklust de gasten hebben. Hoe diep de gesprekken zijn met de diaconale vrijwilligers en wat contact doet met zowel de gasten als de vrijwilligers.


Verwonderd zijn we over de trouw van de kerken, donateurs en vrijwilligers. De steun is breed en de steun is blijvend. In verwondering en in afhankelijkheid mogen we ontvangen en kunnen we uitdelen. Met open armen en met een open hart.

 

Het Passiongevoel en goede cijfers

Het Passion September 2011 2389 kleinDrie en veertig gasten hebben we de afgelopen zeven maanden mogen ontvangen, 10% vrouw, 90% man. Twee en dertig gasten (> 70%) gingen op een positieve manier verder, aangesterkt en met goede moed op weg. Tot nu toe stegen de giften van kerken en particulieren met ongeveer 10%. De betrokkenheid van bedrijven is vergroot naar een mooi percentage van de giften. Het aantal vaste vrijwilligers uit de directe omgeving groeide met bijna 50%. Mooi om te zien hoe de vaste vrijwilligers zich iedere week op zijn of haar geheel eigen wijze geven aan de gasten. Een deel van de vaste groeps vakantievrijwilligers hebben we de afgelopen maanden mogen ontmoeten. Fijn om elkaar weer in de goede sfeer te mogen ontmoeten. Toch loop het aantal vakantievrijwilligers wat achter bij de vraag. Terwijl voorgaande jaren er gemiddeld 5 vakantievrijwilligers waren, zijn er nu minder mensen die een midweek een diaconale werkvakantie boeken. Een oorzaak kan zijn de vele wisselingen in de afgelopen 2 jaar. Jaren die ingewikkeld zijn geweest en gezorgd hebben dan mensen andere keuzes maken. Gelukkig mogen we weer zeggen en terughoren van gasten en vrijwilligers dat het oude gevoel weer terug is, wel nieuw, maar vertrouwd.


In Gods handDe basis voor een gezond vervolg is gelegd. Met Gods hulp gaan we in 2018 verder. Doen we dat alleen? Nee, als kleine organisatie is dat kwetsbaar. We spreken met partijen over samenwerking op verschillende niveaus. Op het erf als het gaat om het bieden van nabijheid en goede zorg. Ook bestuurlijk kijken we hoe Het Passion een gezonde organisatie is en blijft. Belangrijke ontwikkelingen om er voor te zorgen dat Het Passion toekomstproof is als het gaat om de gasten, de vrijwilligers, de diaconieën en de verwijzers.


Dankbaar zijn we. Dat we mogen delen. Dat deze plek van rust er is voor ontheemde en intens eenzame mensen. Dankbaar voor alles wat de gasten ons geven aan levenswijsheid en inspiratie. Dankbaar voor iedereen die Het Passion een warm hart toedraagt.

 

Mensen geven terug:

Ik ben weer even thuis.
Ik voel me eindelijk veilig.
Ik kan mensen toch vertrouwen.
De pijn komt boven en ik wil verder.
Ik mag een nieuwe stap maken.

 

Namens het team van Het Passion groet ik u en wens ik u goede dagen en een nabij 2018 toe.

 

Luuk Krol

   
   

Kom sfeer proeven en voeg toe!

De diaconale vakantievrijwilligers maken Het Passion tot een thuis. De ontmoeting tussen vrijwilligers en gasten heeft grote onderlinge invloed. Samen met elkaar doen we het huishouden, werken we samen en ontspannen we samen. Die sfeer maakt dat het mensenharten veranderd. Van de gasten én van de vrijwilligers. Doe je mee?

boek nu.214

Locatie Het Passion 2015 klein

In januari in week 3 en 4 bent u van harte uitgenodigd om te komen. De maanden erna staan nog open voor een mogelijkheid van het boeken van een diaconale werkvakantie. U bent echt nodig. U voegt wat toe! Vijf dagen lang optrekken met de dakloze medemensen. Onvergetelijk, verrijkend en hartverwarmend. 52 weken in het jaar, het hele jaar door. We hebben gemiddeld 4 a 5 vakantievrijwilligers nodig om die sfeer en ontmoeting te creëren. Doet u mee? Boek nu.

 

   
   

Uw donatie maakt verschil.

images4

Aan het einde van het jaar zijn er heel veel Nederlanders die nog giften willen bestemmen voor doelen, die hun sympathie hebben. Het Passion merkt dat ook en is elk jaar weer opnieuw verrast vanwege de december-overschrijvingen op de bankrekening. 

 

U weet dat we voor ons werk absoluut afhankelijk zijn van de zegen van God. Dat allereerst en dat het allermeest! We kunnen ook niet zonder de financiële bijdragen van heel velen in collectes en door giften. We zijn dankbaar dat mensen steeds opnieuw ons mooie werk willen steunen. Soms met royale giften, waar we stil van werden. Ook met ’kleine’ giften, die net zo welkom zijn en die ons blijven verrassen. 

 

ANBI logo

Al uw giften aan Het Passion zijn fiscaal aftrekbaar, dat weet u. Wij wijzen u ook op de mogelijkheid van een schenking van een periodieke uitkering (klik om te openen). U verbindt zich dan tenminste vijf jaar voor een vast bedrag aan het werk van Het Passion. Het bedrag dat op die manier schenkt heeft wat extra fiscale voordelen. Luuk Krol wil u daarover graag nader informeren en kan u ook de benodigde documenten toesturen. Een telefoontje naar Hummelo is daarvoor voldoende 0314-382462. 

 

verlorenzoonHet is al weer heel wat jaren geleden dat de Evangelische Omroep een brochure uitgaf onder de titel “Goed doen door na te laten”. De bedoeling van het geschrift was om christenen te wijzen op de mogelijkheid om van hun vermogen, na hun overlijden, goede doelen te steunen. Van de Here Jezus hebben we mogen leren  om van onze overvloed (als zij daarin mogen delen) af te staan aan naasten die in nood zijn, ver weg en dichtbij. Ook het werk van kerkelijke gemeenten is vooral afhankelijk van giften in collecten en bijvoorbeeld de opbrengst van akties voor vrijwillige bijdragen.


Dat geldt ook voor Het Passion. Het Passion wil hierbij een beroep doen op u als particuliere gever die wil ‘Goed doen door na te laten’ om daarbij ook aan ons werk te denken. Neemt u contact op met uw notaris of Luuk Krol. Hij/zij kan u informeren over de mogelijkheden. Van harte aanbevolen! 

doneer nu.214

 

 

 

 

   
   

Gedachten om te delen

 

Op eigen benen

 

Wat waren we enthousiast toen we een voor ons geliefde peuter de eerste stapjes zagen maken.
Ook verwondert omdat deze eerste stapjes een wereld vol ontdekkingen opleverde voor dit kind.
Zo heeft Het Passion ook leren lopen.


Aan de hand van een grote broer was het leerzaam. 

Maar nu op eigen benen staan leert ons onvoorwaardelijk vertrouwen

op Onze Hemelse Vader.

 Nieuwsbrief 40 januari 2014 (8)

December een feestmaand waarbij we terugzien op ontvangen zegeningen.

Zo stappen we het nieuwe jaar in en gaan vol vertrouwen ontdekken hoe de Heer ons leidt.

 

Een van ons

 

Jaap Bos

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
Logo new 2017 def Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo