Pasen geeft perspectief

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 58

Maart 2018

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Stichting Het Passion.

   
     
   
 
 
   

Kromme wegen, rechte paden

Chris kwam hier zonder wat, berooid, twee paar kleren en wat shag. Geen WMO indicatie of uitkering. Zes maanden later verlaat hij het terrein met God in zijn hart, een eigen verblijf in de gemeente Bronckhorst en een contract bij een Hanskamp Hovenier. God kende hij niet, Hummelo niet en Hanskamp al helemaal niet. Een nieuwe weg voor Chris. Het ga je goed Chris, Godspeed.

 

Dan hebben we Patrick een jongen met een beperking en verslavingsgevoelig. Hij kwam uit een kliniek bij ons terecht. Hij betaalde vanuit zijn daklozenuitkering trouw zijn eigen bijdrage. Een verdere vergoeding voor zijn verblijf hier was er niet. Een vervolgplek ook niet. Hoe dan verder? In die 3 maanden hebben we alle systemen geprobeerd, WLZ, BW, WMO, ZVW, zonder resultaat. En dan zit je vast. Als persoon en als organisaties in het systeem. Tot iemand ook buiten de lijnen ging kleuren en voor hem wel een goede plek had. Wat waren wij blij en dankbaar. Daar zit hij nu. Enthousiast appt hij me een paar foto's, van zijn nieuwe werkplek, het zwembad en een televisie. 

 

Mo heeft het niet gered ... hij kon ergens heen, maar wilde niet. Wachten op iets anders duurde te lang en hij vertrok. Op het station nam ik afscheid van hem. Hij zei: "ik heb het te weinig gezegd, maar ik ben Het Passion echt dankbaar dat ik hier mocht zijn, het was goed, maar dat wachten ... . Een week later kreeg ik een telefoontje. Volgende week krijgt Mo toch de plek die hij eerst niet wilde. .... kromme wegen .... 

 

Zo maar een paar verhalen van gasten die hier zijn geweest. Positief en minder positief, kortdurend en wat langer dan gepland. Belangrijk is het om te ervaren dat je er mag zijn. Hier. Elke dag opnieuw. En dan hopelijk een stap vooruit.

 

De lente is gekomen. De lammetjes lopen buiten. Het Lam geeft perspectief. 

 

Namens het team een hartelijke groet en dank voor uw betrokkenheid. Alle eer aan God.

 

Luuk Krol

Directeur

   
   

Een breder aanbod voor de gasten van Het Passion

Op donderdag 29 maart ondertekenen Terwille Verslavingszorg en Stichting Het Passion een samenwerkingsovereenkomst.

 

Logo new 2017 def

Het Passion biedt van oudsher een time-out voor dak- en thuislozen, veelal mensen met een verslavingsprobleem.

 

Terwille logo

Terwille is een ambulante GGZ-instelling op het gebied van verslavingszorg. Het Passion biedt voor cliënten van Terwille een prachtige time-out locatie waar vrijwilligers zorgen voor een prettig leefklimaat en onderling contact. In Hummelo worden cliënten gasten. Terwille voegt daar ambulante behandeling aan toe. Voor de overige gasten van Het Passion is de ambulante zorg van Terwille ook beschikbaar. Bijkomend voordeel is dat er op deze wijze betere doorstroommogelijkheden ontstaan voor zowel de gasten van Het Passion alsook voor de ‘cliënten’ van Terwille. Terwille en Het Passion voorzien hiermee ook in een behoefte voor die mensen die buiten de zorg dreigen te vallen. Samen willen we dwars door regeldruk van de GGZ en vernauwing van opvang door decentralisatie van de zorg, opvang en hulp blijven bieden aan mensen die dit nodig hebben en anders door de mazen van de huidige zorgstelsel in Nederland vallen. De samenwerking is voorlopig voor een periode van 1 jaar. Daarna wordt deze geëvalueerd. Voor vragen over de samenwerking kun je contact opnemen met luukkrol@hetpassion.nl 0314-382462 of klik op  "veelgestelde vragen"".

   
   

Activiteiten met en door de gasten op Het Passion

geitjesBegin 2018 zijn we qua bezetting weer op volle sterkte. Dat maakt dat we kunnen uitbreiden qua activiteiten. Binnenkort dartelen de lammetjes weer in de wei en komen er weer nieuwe bewoners in de geitenwei. Mooie knorrende biggen staan op de planning. De dieren worden verzorgd door de gasten van Het Passion, een activiteit die vaak goed past. Zorgen voor de beesten, verantwoordelijkheid hebben.

 

speksteenLaatst vonden we nog wat speksteen. Een middag later zat iemand van de gasten zich uit te leven. Creatief bezig zijn is een mooie uitlaatklep. Dinsdagmiddag met elkaar schilderen. Of bezig zijn in de werkplaats, met hout, een keltisch kruis of iets wat ontstaat in de handen van de maker. Samen met de vrijwilligers ontstaat er zo een aangename sfeer.

 

 

waalwijk PKNRegelmatig wordt er een presentatie gehouden in een kerk of buurtgemeenschap. Recent nog in Waalwijk. Een oude bekende gast vertelde zijn verhaal, en vooral het verhaal van Jezus. De kerk was stil. En in Vorden, in de buurt, een informatiemiddag voor ouderen, een van onze jonge gasten ging in gesprek met de ouderen. Prachtig om te zien, de leergierigheid van de ouderen en de trots van deze jonge gozer die zichzelf bloot durfde te geven. 

 

Met elkaar geven we vorm aan het leven op Het Passion. Niet altijd even makkelijk, wel altijd met elkaar en voor elkaar. Het is goed.

   
   

Werkmeester gezocht

het passion.023Gezocht voor Het Passion: werkmeester met timmerervaring. Samen met onze dak- en thuisloze gasten zoek je naar zinvolle activiteiten in en rondom de werkplaats van Het Passion. Het is voor 2-3 dg in de week, de beloning is onderwerp van gesprek. Een goede omgang en het hebben van geduld is een belangrijk karaktereigenschap. Meld je aan via luukkrol@hetpassion.nl of 0314-382462

 

Een eerste klus ligt er al. De zomer komt er aan en we willen graag de dug-out vervangen. We zijn op zoek naar iemand die ons het hout en materialen kan doneren en of een ploeg op touw kan brengen om in paar dagen de dug-out te upgraden. Interesses? Bel of mail gerust!

   
   

Doe je mee? Boek nu een diaconale werkvakantie

boek nu.214doneer nu.214Wil je in de lente of de zomer ons komen helpen door een week van je tijd te geven aan de gasten van Het Passion? Boek nu een diaconale werkvakantie. Kun je niet je tijd delen met ons. Je steunt ons ook door een donateur te worden van Het Passion. Meld je aan via info@hetpassion.nl of leg je donatie vast in een periodieke uitkering.

   
   

Gedachten om te delen

 

Genade

 

Genade een beladen begrip??
Genade maakt dat je groot??
Genade voor iedereen??
Genade is dat wat je aanvaard??
Genade houd dat je klein??

 

Genade is thuis bij Onze Vader!!
Genade zijn open en gevouwen handen!!
Genade ook voor jou!!
Genade is dat wat je ontvangt!!
het passion.008Genade maakt in verwondering onze God groot!!

 

Zo mogen we uit genade en door genade werkers
zijn in het Koninkrijk van onze opgestane Heer.

Misschien meer een Paasboodschap op Goede Vrijdag
of past het op alle dagen van Onze Vader?

 

Een van ons

 

Jaap Bos

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
Logo new 2017 def Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo