Oog voor elkaar

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 59

December 2018

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Stichting Het Passion.

   
     
   
 
 
   

Heb oog voor elkaar

Steeds meer psychiaters vragen aandacht voor vriendschap. en relaties. “Minstens zo belangrijk als pillen en gesprekken”. “Heb oog voor elkaar!”, is het advies van het landelijk schakelteam mensen met verward gedrag. “Stap uit je comfortzone, ervaar de rauwe werkelijkheid”, aldus een theoloog. 

 

We zien steeds meer mensen in de nachtopvang. Terwijl de meeste mensen daar niet beter uitkomen. En mensen uit de gevangenis hebben een warm hart nodig, na maanden overleven. En na de zoveelste terugval wil je een warme douche en geen koude goot. Ieder mens, u en ik, dakloze mensen of mensen met een verslaving, hebben behoefte aan écht contact.


Maak het verschil! Mensen hebben een plek nodig waar nabijheid het verschil maakt. Rust en ruimte, geen oordeel. Onze gasten op Het Passion ervaren dat dagelijks. Door de aanwezigheid van vrijwilligers die een diaconale werkvakantie op Het Passion doorbrengen. Elke week, het hele jaar door, zijn er drie tot vier diaconale vrijwilligers aanwezig voor onze gasten. Dat maakt in deze levens het verschil.

 

Namens het team,

 

Luuk Krol

directeur 

   
   

Werkplaats

In de werkplaats wordt weer volop gewerkt. Houten banken, stoelen, uilenkasten, kaarsenstandaards, Molky en Kub. In de houtopslag is een oude originele houten "koelkast" gevonden en opgeknapt. De gasten en de vrijwilligers genieten er van om samen iets te maken. Voor een school in Doetinchem is er een leerhuis en een podium gebouwd. Mooi werk, goed werk, voldoening bij iedereen. Heeft u nog een klus of wilt u iets moois maken? Samen met de nieuwe werkmeester gaan we voor u aan de slag. 

Koelkast

 Stoel en tafel

   
   

Gedicht van een gast

doneer nu.214

Uit mist, werpt een wolk

flarden kind, naar de aarde

het heeft geen gezicht
noch een naam
maar heeft de wereld lief

in al zijn eenvoud

 

Wind blaast, dit stilleven uiteen
wat overblijft is de gedachte
aan wat mooi was
en altijd zal blijven

 

Ramon K ’18

   
   

Boek nu een werkvakantie voor 2019

Benieuwd? Klik op de volgende video! https://youtu.be/62Pxz8CzY7s 

boek nu.214


Het Passion 2018 videoKomt u in het nieuwe jaar ook op Het Passion? In de winter kan de warmte van uw aanwezigheid licht geven in de donkerte en grijsheid van het jaargetijde. Doet u mee? Uw aandacht verrijkt het leven van onze gasten. De prakrtijk leert dat het voor u als diaconale weekvrijwilliger ook een onvergetelijke ervaring is. U bent welkom, alleen of als stel, met mensen uit uw kring, gemeente of omgeving. Vragen? Bel gerust 0314-382462.

 

Voor week 51 (17-22 dec) is er nog behoefte aan 1 of 2 mensen.

Eind januari (21 en 28 januari) zijn er nog mogelijkheden.

 

We zien u graag verschijnen. U maakt het verschil!

 

De video is gemaakt en gemonteerd, geheel vrijwillig en met veel plezier, door Gerhard, de dronebeelden zijn gemaakt door Harro. Onze dank gaat uit naar hun professie en inzet! Zij maken in dat opzicht het verschil.

   
   

Het team van vrijwilligers en begeleiders

In 2017 is Het Passion verder gegaan met het bieden van time-out aan dak- en thuisloze medemensen. Mensen die problemen hebben op het gebied van verslaving, gedrag, huisvesting en zingeving. Daarnaast is Het Passion in 2017  gestart met het begeleiden van de gasten. Dit in nauwe samenwerking met de verwijzer en de gast zelf. Daarvoor is het team van Het Passion uitgebreid met vaste vrijwilligers uit de omgeving en HBO geschoolde professionals. Als team willen we de gasten een goede tijd bieden om op die wijze inspiratie op te doen om verdere stappen te nemen in het leven. We worden daarbij ondersteund door de inzet van Terwille GGZ verslavingszorg.

 

Door de diversiteit van vaste vrijwilligers en de betrokkenheid van begeleiders op Het Passion ontstaat er een positief leefklimaat. Daardoor kunnen in een steeds wisselende samenstelling van gasten en diaconale weekvrijwilligers er ontmoetingen ontstaat. In die ontmoeting ontstaat contact en is er aandacht voor elkaar. We zien dat dat contact mensen nieuwe kracht en moed geeft om verder te gaan. Zowel voor de gasten als voor de vakantievrijwilligers. 

 

Wilt u een gast aanmelden? Ga naar https://www.hetpassion.nl/verwijzer/informatie-en-aanmelding

 

Wilt u dit ook meemaken? Onderdeel zijn van een leefgemeenschap? Het Passion biedt de mogelijkheid aan van een werkvakantie. Een midweek meedraaien in het gewone leven op Het Passion. Interesse? Bel 0314-382462 of mail naar luukkrol@hetpassion.nl  of boek via de link

   
   

Gedachten om te delen

 

Samen luisteren

 

Samen luisteren naar de stem van de Goede Herder.
Wat betekent dat in onze digitale samenleving?

 

In onze gemeente groeide een plan.
Kiezen voor een zuster of broeder met wie we online verbonden zijn.

 

het passion.008

Kiezen voor een aansprekend bijbelgedeelte.
En daarna gedachten delen in verbondenheid,

wetend dat de Grote Inspirator onze gedachten leidt.

Zo luisteren naar de stem van Onze Herder.

 

 

Een van ons

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
LogoHetPassion2018 01 Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo