12,5 jaar nabijheid

Printen

 
 

top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 61

Juni 2019

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Stichting Het Passion.

   
         
   

12,5 jaar nabijheid op Het Passion

mensen 2Tijdends de jubileumdag op 18 mei hebben we gasten, vakantievrijwilligers, vaste vrijwilligers, buren, bestuursleden en begeleiders verwelkomd op Het Passion. Het was een middag van ontmoetingen, aanbidding, over hoe het met je gaat, de kracht van verslaving, de helende werking van nabijheid, zien en gezien worden, in je kwetsbaarheid en in je schoonheid. Verbindend al die mensen, al die verhalen. Goed dat we elkaar kunnen vinden in het delen van de gebrokenheid én dankbaarheid.Veiling

 

Mooi ook om concreet de dankbaarheid uit te delen aan anderen. De veiling van typische Het Passion spullen heeft een bedrag van bijna €2.000 opgebracht voor Nieck Plantenga (oud gast) en zijn gezin. Hij mag werken voor en onder de allerarmsten in Roemenië (http://bit.do/eVteA).

 

vdStraatkrantOp het jubileumfeest is de nieuwe Van de Straatkrant uitgedeeld. Klik hier voor een digitale versie "Van de Straatkrant". Gasten vertellen wat ze ervaren op Het Passion. Ook zijn er vrijwilligers en andere betrokkenen aan het woord. Over het begrip nabijheid een interview met staatssecretaris Paul Blokhuis. De krant is volledig gefinancierd door bedrijven uit het netwerk van Het Passion, waarvoor dank! Dit in samenwerking met Krb communicatie, die ook het nieuwe logo heeft ontworpen.

 

Namens het team van Het Passion

vrijwilligers en begeleiders

 

Luuk Krol

Directeur

   
   

Zomer 2019. Komt u ook naar Het Passion?

boek nu.214DIn de keuken 1e zomer komt er aan. Vakantie voor iedereen! Wilt u ook onze gasten een gevoel van ontspanning, rust en aandacht geven. Boek dan een midweek een werkvakantie op Het Passion. Er zijn taken in het huishouden, koken en schoonmaken, werken met de gasten in de werkplaats of moestuin. Ook is er tijd voor ontspannen wandelen of fietsen in de omgeving. Komt u ook? U maakt het verschil.

In de weken 27 (1 juli tot en met 6 juli) en 32, 33, 34 (5-24 aug) is er nog plek voor diaconale vakantievrijwilligers.

Komt u liever na de zomer?

Er zijn in de herfst nog een paar weken waar plek is.

Tot dan!

Cartoon rust

   
   

Start Nabij Wonen, klussers gezocht

Na een jaar van voorbereiding heeft Het Passion is in juni besloten om een kapschuur te bouwen met daarin vier woonunits of geschakelde tiny-houses met als doel:Zijkant NB 2019

  1. Kwetsbare mensen veilig laten wonen, in de nabijheid van vrijwilligers en begeleiding.
  2. Inzet en ontwikkeling van eigen kracht van deze kwetsbare mensen.
  3. Als ervaringswerkers waarde toevoegen aan andere gasten op Het Passion.

In september willen we starten. De units worden gebouwd op het tennisveld. Een mooie en grote ontwikkeling vanuit de visie dat het concept van Het Passion het verschil maakt in het leven van de gasten. Namelijk de nabijheid van vrijwilligers in het dagelijkse leven.

StudieFront NB 2019Het Gelders Landschap heeft advies uitgebracht over de erfinrichting. De architect heeft de tekening definitief gemaakt, de vergunning is aangevraagd en de fondswerving is gestart.

 

doneer nu.214Wat u kunt u doen?  Wilt u een een midweek meeklussen? Of een aantal dagen meehelpen? Er is een grote diversiteit aan klussen (timmeren, schilderen, sanitair, afbouw etc). Neem gerust contact op met het bouwteam 0314-382462 of mail naar info@hetpassion.nl

 

Mocht u financieel willen bijdragen aan de bouw van dit unieke concept, bel dan met Luuk Krol, 06-81910444, luukkrol@hetpassion.nl

   
   

Jaarverslag 2018

Houten balkOp de website is het jaarverslag 2018 te lezen, klik op de link. Een jaar van verdere uitbouw van de werkzaamheden van Het Passion. Gasten opvangen, begeleiden, vakantievrijwilligers die hun tijd geven en vaste vrijwilligers die blijven komen en hun bijdrage leveren. Financiële steun van particulieren, kerken en bedrijven. De samenwerking met Terwille en Tot Heil des Volks. De inhoud is positief, de ontwikkeling is positief en de cijfers zijn positief. Dat maakt ons verwonderd en dankbaar. Een zin die op Het Passion vaak gebruikt wordt en terecht.

Aan alle betrokkenen die meewerkten, gaven of baden, ook namens het bestuur, hartelijk dank. Alle eer aan God.

 

Luuk Krol

Directeur

   
   

Gedachten om te delen

En Passant

 

Jaren regen zich aanéén.
Het Passion gaf onderdak aan menigeen.
Ze bouwde barmhartige samaritaanaan mensen steen voor steen.

Gasten en vrijwilligers als passanten.
Groeiden en plantten,
vormden zich tot Godsgezanten.

Uitzien naar Pesach voelt als passeren,
bouwen en leren,
om de Gever van twaalf en een half jaar goeds te eren.

 

Eén van ons

 

Jaap Bos

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
      ANBI logo