Nabij Wonen op Het Passion

Printen

 

top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 62

November 2019
nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Stichting Het Passion.

   
     
   
 
 
   

Vertel verhalen, vele malen, telkens weer

IMGL4216KLTake these shoes. Click-clacking down some dead end street.

Take these shoes. And make them fit1.

 

Vorig jaar gingen deze schoenen naar de dealer, volgend jaar lopen ze voor vervolgde christenen, volg Jos de Poole op: www.muskathlon.com/deelnemers

 

Zoals een klauw, een ijzersterke tang, zo is de angst: ijskoud en ongenadig, 

een beest, een geest, een spookbeeld, nachtenlang2.

 

Jong al gesloopt, voelde zich vies en waardeloos, bang voor het oordeel, de nacht duurde te lang, hij is niet meer.

 

Houten balkEn zo zijn er telkens verhalen, ontroerend, verscheurend, over pijn, liefdeloosheid, eenzaamheid, herstel, vergeving, ambitie.  "Ik wil sorry zeggen dat ik 2 jaar geleden zo maar weg ging". "Ik ga volgende jaar trouwen". "Hij heeft het zo goed gehad bij jullie en nu is hij niet meer, waarom?". "De warme deken van liefde, dat heb ik nog nooit gevoeld. Ik trek dat niet, ik moet weg". Gasten met een eenvoud en oprechtheid, een hartsgesteldheid, die pastoraal aan doet. Gasten met zo'n groot taalgevoel, een opening biedend naar hun eigen binnenwereld. Wat een wreedheid en wat een schoonheid.

 

Uplifting stories, stories of despair, stories to share.

 

Inspirerend dat ik hier mag werken.

 

Luuk Krol

directeur

1. U2 2. A. Troost

   
   

Cartoon nov 2019

Opening Nabij Wonen. Een veilige plek, mensen om je heen, geen gebruik.

IMG 2053 329 november om 15.00 de feestelijke opening van het project Nabij Wonen. Wonen op een veilige plek, met aandacht en ruimte, vrijheid en nabijheid. De afgelopen maanden mochten we bouwen aan dit mooie project. Mooi, omdat het er mooi uit ziet. Mooi, omdat het een veilige plek biedt aan mensen. Mooi, omdat er zoveel mensen op hun geheel eigen wijze aan gewerkt hebben. Gasten hebben gegraven, geschilderd, koffie gebracht, opgeruimd. Vrijwilligers hebben gepotdekseld, plafonds geplaatst, honderden gaatjes gedicht, tegels gezet en nog veel meer. Dit allemaal onder de leiding van de professionals van Reon Aannemers en Buwegs Installaties. Samenwerking ook met de gemeente als het gaat om ontwerp, vergunningen en zorgindicatie. En dit kon alleen gedaan worden met behulp van de financiering door verschillende fondsen, de SKG en de bijdragen van kerken, particulieren en bedrijven. Vanaf 1 december woont de eerste bewoner en per 1 januari ruimte is er voor een tweede bewoner.IMG 2052 3

 

doneer nu.214Voor de inrichting van de woningen is er nog behoefte aan budget. Wilt u het project financieel steunen? Dat kan! Via de knop kan je doneren, onder vermelding van Nabij Wonen. Benieuwd? Kom gerust langs 29 november of een andere keer! 

   
   

Boek een werkvakantie. Het gaat onder je huid zitten3.

imgl1079Na vijf dagen onderdeel te zijn van het leven op Het Passion kruipt het onder je huid. De verhalen van de gasten en het contact met de gasten. Je ervaart hoe het is om samen te leven, samen te werken en samen te delen met mensen die je meestal niet dagelijks tegen komt. Optrekken met de gasten, niet zozeer om ze te helpen, maar om samen te zijn en van elkaar te horen en misschien te begrijpen. Aandacht te geven over en weer. Begrip krijgen. Waardering. Jij en ik en onze gasten hebben het allemaal nodig.

 

boek nu.214Wil je ook een midweek meedraaien? We hebben zeker nog behoefte aan vakantievrijwilligers. In december is er nog plek, dus geef je op. Vier kerst met ons mee of kom met oud en nieuw? Ook in het nieuwe jaar zien we je graag verschijnen. Welkom. Het wordt zeer gewaardeerd door gasten en begeleiding. Klik op de button en boek nu.

3 Carolien Tensen na de opnames van 5 DAYS INSIDE, uitzending in februari / maart 2020

   
   

Van de bestuurstafel

Esme 2Na meer dan 8 jaar neemt Esmé Wiegman afscheid als bestuurslid van Het Passion. Als lid van de Raad van Advies gaf ze gevraagd en ongevraagd advies. Vanuit die rol is ze bestuurslid geworden, waarbij de laatste 2,5 jaar als voorzitter van het bestuur. Kenmerkend waren haar betrokkenheid en passie voor de doelgroep. Vanuit die bevlogenheid heeft ze met scherpte, wijsheid en in verbinding gezorgd voor de zo nodige continuïteit en stabiliteit. Mooi moment om te memoreren is haar komst met haar gezin om kerst te voorzien van een muzikale invulling. We willen haar hartelijk bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren. Door haar vertrek zijn we op zoek naar mensen die bestuurlijk een bijdrage willen leveren aan de stichting. Heeft u belangstelling? Een profiel is beschikbaar. U kunt via de mail of telefonisch contact opnemen info@hetpassion.nl of 0314- 382462

   
   

Opgevallen?

Het Passion heeft een nieuw logo. Kort, krachtig en treffend. Ontwikkeld, samen met Krb Communicatie. Daarnaast heeft Dik Nicolai foto's gemaakt in de lente en in de zomer. Het is hier elk seizoen prachtig. Mede mogelijk gemaakt doordat de gasten met de dagbesteding veel werk verzetten, samen met de vakantievrijwilligers en of de vaste vrijwilligers. Samen werken verbindt, schoonheid heelt. Je mag even op adem komen.

IMGL4284KLIMGL4216KLIMGL4313KLIMGL4300KLimgl1489imgl0992

   
   

Nieuwsbrief 40 januari 2014 (8)Gedachten op te delen

 

God schiep de wijnstok en zijn ranken,
‘t Passion oogstte en dankt hen.

De bouwers die hun krachten
inzetten en vruchten verwachten.

De inzet werd beloont.
29 november een feestdag die toont.
Vertrouwen in een Schepper die leidt,
schenkt vreugde en dankbaarheid.

 

Een van ons

Jaap Bos

   
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo