Ieder zijn verhaal

Printen
 
 
top
   

 

FacebookTwitter

 

 

Nieuwsbrief 65

Maart 2021

nieuwsbrief-header  
     
   

Beste Bezoeker,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Stichting Het Passion.

   
 

 

 
   
 

Hoe is het nu op Het Passion?

IMGL4284KLAfgelopen jaar was een bijzonder jaar. Door alle maatregelen een jaar waarin er veel is gevraagd van iedereen. Bewonderenswaardig hoe onze gasten ondanks dat op Het Passion daar toch een invulling aan hebben kunnen geven. Ook juist bij de afwezigheid van de vrijwilligers in het eerste half jaar. In juli konden we weer open voor vrijwilligers. Helaas moesten we bij de tweede lockdown besluiten dat de vaste vrijwilligers die wekelijks komen, niet kunnen komen. Dat geeft te veel bewegingen en risico's op het gebied van mogelijke besmetting. Gelukkig kunnen we met de huidige kennis en middelen wel vakantievrijwilligers en weekendvrijwilligers blijven ontvangen. Heel bepalend voor afleiding, nabijheid, koken en klussen, spelletjes en even van het terrein af. We blijven gasten een plek bieden. Gemiddeld 10 gasten en vier bewoners. Een klein dorp op zich. Het weer wordt wat beter en de activiteiten in de tuin en de werkplaats krijgen daardoor meer vorm. Mooi om te zien die bedrijvigheid van gasten, vakantievrijwilligers, staf en begeleiding. Hopelijk mogen ook snel de vaste vrijwilligers weer komen. En we zien er naar uit dat we ook buiten Het Passion gewoon op zaterdag mogen winkelen in Zutphen of Doetinchem of dat we naar de autogallery gaan of bowlen in Zevenaar. Nog even geduld ... we hebben er  vertrouwen in.

   
   

 

Ieder zijn verhaal

In de afgelopen periode is er veel gebeurd met iedereen, met de gehele wereld. In het klein en in het groot, persoonlijk en als gemeenschap. Zo ook in het "huisgezin" van Het Passion. Met de gasten, met de begeleiders, met de vrijwilligers, alles is aangeraakt. Eens en te meer is duidelijk geworden hoe klein we zijn, hoeveel nabijheid u en ik nodig hebben en dat de verhalen altijd gaan over wie je bent en wilt zijn en hoe mooi het is als mensen tot rust komen en recht worden gedaan.

 De verhalen zijn op Het Passion niet anders geworden dan voorheen. Verhalen met de vreugde van nabijheid en meeleven. Verhalen van verdriet en van eenzaamheid. Verhalen over contact of het ontbreken ervan. Contact is volgens mij de diepste behoefte van een mens. Jij mag er zijn, voor jezelf, voor de ander, door de ander. Voor u vastgelegd: een verhaal, om te delen, van een gast. Opgenomen in het gewone leven van Het Passion. Kijkt u mee? 

Een gast vertelt

Yazid

 

   
   

Boek nu een diaconale werkvakantie! 

imgl0992Contact. Dat is wat jullie als diaconale vrijwilligers bieden. Elke midweek en elk weekend. Nabijheid en afleiding is zo belangrijk en bepalend voor de sfeer op Het Passion. Jullie maken het verschil. En dat in een prachtige omgeving. Zo kunnen onze gasten zich gezien, gekend en geliefd voelen.


Wilt u blijven komen? Eke week weer hebben we u nodig, 52 weken per jaar. Boek nu een werkvakantie in het voorjaar, de zomer of de herfst.Oproep: voor week 12 en 17:

Voor week 12  van maandag 22 maart tot zaterdagochtend 27 maart zoeken we nog 2-4 vakantievrijwilligers. 

En voor week 17 van maandag 26 april tot zaterdagochtend 1 mei.

Kan je die weken niet? In de andere weken is er ook nog ruimte. Welkom!

 

boek nu.214imgl1079 

Boek nu een midweek, een midweek optrekken met de gasten. Samen het huishouden doen, samen werken en samen ontspannen.

   
   

Terugblik op 2020

Door de omstandigheden bleven de gasten in 2020 vaak wat langer op Het Passion. Zeker in het eerste half jaar was de instroom en uitstroom niet eenvoudig. We mochten dit jaar 86 mensen een plek bieden voor gemiddeld een periode van 35 dagen, in vergelijking: in 2019 116 gasten en gemiddeld 24 dagen. Ook het aantal vakantievrijwilligers was veel lager tgv de strenge maatregelen in het eerste half jaar. In 2020 zijn er gemiddeld wel meer mensen positief doorgestroomd. Tachtig procent ging naar een betere plek dan voorheen. En in de nieuwe woningen van Nabij Wonen hebben in 2020 vier mensen hun plek mogen vinden.


In 2020 mochten we steun blijven ontvangen van kerken, particulieren, bedrijven en fondsen. Dankbaar om te zien dat men, ondanks de ingewikkelde tijden, trouw is en blijft geven. Het Passion heeft door deze giften en met de vergoedingen van de overheid een goed jaar mogen hebben. Daardoor konden we ook mensen een plek geven die geen indicatie hadden.

In 2021 blijft het bijzonder en gaan we nog gebukt onder de zorgen en moeite van Corona. Toch mogen we, op basis van wat we hebben gekregen, vertrouwen hebben in de toekomst. Er is hoop. In alles. In het kleine en in het grote. Dat delen geeft rust en vertrouwen.

imgl0706 klein

 

Namens het team van begeleiders en vrijwilligers,

 

 
Shalom

 

 

 

 

 

Luuk Krol

Directeur

 

   
   

Gedachten om te delen

 

In Gods handHoe zal het zijn?

Niet meer
je wang afgekeerd
maar vol liefde toegekeerd.
Het mag weer
met het lied onze Schepper geéerd
al of niet gevaccineerd.
Afstand heeft geleerd,
bij zorgen, leed en pijn
klinkt steeds weer het refrein.
Mijn kind zo zal het zijn,
Ik ben erbij
en zal er eeuwig voor je zijn.

 

 

Een van ons

   
          
           
     

Website | Contact |

nieuwsbrief-bottom-line
 
HetPassionLogo Stichting Het Passion, Torenallee 6, 6999DD Hummelo
Triodos bank: NL11TRIO 078 13 22 618 t.n.v. Stichting Het Passion
T: 0314 382 462 - E: info@hetpassion.nl
ANBI logo