• Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/hetpassion/domains/hetpassion.nl/public_html/libraries/nextend/css/less.php on line 664

    Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/hetpassion/domains/hetpassion.nl/public_html/libraries/nextend/css/less.php on line 1631

    Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/hetpassion/domains/hetpassion.nl/public_html/libraries/nextend/css/less.php on line 2288

    Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/hetpassion/domains/hetpassion.nl/public_html/libraries/nextend/css/less.php on line 2342

    Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/hetpassion/domains/hetpassion.nl/public_html/libraries/nextend/css/less.php on line 3072

Het Passion in een nieuwe fase, opvang en begeleiding in één hand.

Vraag: Hoeveel gasten hebben jullie nu? A: We zijn gestart met 3-5 en groeien nu al langszaam door naar 8 en in oktober mogelijk naar 10 gasten. Dit is afhankelijk van het aantal vrijwilligers, begeleiding en verdere ontwikkelingen. Tot op heden zijn er 21 gasten geweest, daarvan zijn er 17 verder gegaan naar een betere plek.

Vraag: Welke gasten komen nu? A: Dakloze medemensen met problemen op het gebied van verslaving en gedrag. Samen met de gast en de verwijzer kijken we of Het Passion de passende plek is, we letten daarop op begeleidbaarheid, aanspreekbaarheid en perspectief. De zwaarte van de problematiek kan dus fors zijn, als de persoon maar aanspreekbaar is op gedrag.

Vraag: Hoeveel begeleiding is er? A: In deze fase is er begeleiding aanwezig tussen 09.00 en 17.00. Dit zijn professionele krachten die als vrijwilliger werken. We zijn bezig met het verder uitbreiden van deze begeleiding om zo ook meer mensen een plek te kunnen bieden.

Vraag: De begeleiding komt niet van een andere organisatie? A: Nee, bewust is gekozen om alles door Het Passion te laten doen. De begeleiding komt uit het netwerk van Het Passion en heeft een professionele achtergrond en werkt in deze fase vrijwillig voor de mensen op de locatie.

Vraag: En de andere vrijwilligers? A: de rol en functie van de diaconale vakantievrijwilliger is gelijk gebleven. Zij zorgen voor de maatschappelijke context voor de gasten. De nabijheid, de aandacht. Samen met de gasten doen ze het huishouden, zijn ze samen aan het werk en ontspannen we met elkaar. De andere vaste vrijwilligers hebben ook dezelfde rol gehouden, samen met de begeleiders zorgen we net elkaar er voor dat het geheel goed loopt en draait als het gaat om de begeleiding en of de huishoudelijke en overige werkzaamheden. Tot op heden

Vraag: En 's nachts en in het weekend? A: In het weekend zijn er 2-4 stafvervangers die er voor zorgen dat het weekend goed loopt. De beheerder is in de avond en nacht aanwezig en aanspreekbaar voor de gasten bij vragen. De beheerder heeft een netwerk van deskundigen die hij kan benaderen in geval dat nodig is. Naast de gebruikelijke reguliere diensten als politie, brandweer en huisartsenpost.

Vraag: Is er wel eens wat gebeurd? A: In deze vier maanden is het niet nodig geweest dat de beheerder 's avonds of 's nacht gebeld hoefde te worden. Dat geeft naar ons idee aan dat het concept werkt, waarbij de groepsgrootte en de mate van begeleidbaarheid en de inzet van de vakantievrijwilligers en vaste vrijwilligers bepalend is.

Vraag: En gebruik van alcohol en drugs? A: Het Passion wil een veilige en duidelijke omgeving bieden. Gebruik in welke vorm wordt niet geaccepteerd. Door te gebruiken kiest de gast er eigenlijk zelf voor om niet aanwezig te willen zijn op Het Passion. Na een periode van 4 weken kan de persoon zich weer aanmelden. Tot op heden is dit niet voorgekomen en hebben we geen maatregelen hoeven nemen.

Vraag: En wat doen de gasten overdag? A: Er wordt hard gewerkt in de tuin, het erf, onderhoud, de bloementuin, de beesten en de werkplaats. Bezig zijn geeft energie, voldoening en verbind en is een belangrijk onderdeel van Het Passion. Op dit moment ziet Het Passion er pico bello uit, mede dankzij de inspanning van de gasten! Daarnaast is er ruimte voor wandelen, fietsen en dergelijke. Voor de werkplaats zijn er nog wel vaste vrijwilligers nodig om de gasten te begeleiden en te motiveren.

Vraag: En financieel? A: De komende 1,5 jaar zijn belangrijk voor de ontwikkeling van Het Passion 2.0. Aan de ene kant blijven we het diaconale promoten. Steun ons en daarmee kunnen we mensen die tussen wal en wmo vallen een plek bieden. Aan de andere kant vinden we het ook onze verantwoordelijk én dat van de overheid dat we het zo organiseren dat ook de overheid bijdraagt in het verblijf van de gasten. Hierbij willen we de afhankelijkheid niet te groot wordt. Daarvoor zijn we bezig met de gebruikelijke fondswerving bij particulieren en kerken, maar ook bedrijven en andere fondsen. Tot op heden geeft het resultaat vertrouwen.

 

Inloggen

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?